BUSEXPO 2017- miben segítjük a buszos vállalkozásokat?

Magyar és európai gyártók 30 új buszt mutattak be a 2017-es BUSEXPO kiállításon
Magyar és európai gyártók 30 új buszt mutattak be a 2017-es BUSEXPO kiállításon.

Kisfiam igazi autórajongó. Mióta csak járni tud, semmi nem képes olyan csodálatot kiváltani belőle, mint egy-egy érdekesebb jármű az utakon. Mikor megáll földbe gyökerező lábakkal, s kinyújtott kézzel mutat a kiválasztott autóra, olyan a tekintete, mintha a Holdra szállást figyelné élőben az űrhajó vezérlő kabinjából.

Rajongásának csúcsán megkérdőjelezhetetlenül a buszok állnak. Csuklós busz, sárga busz, fehér busz, helyi járatú és távolsági busz, mindegy neki, csak busz legyen. A busz az utak királya, vagy inkább királynője, hiszen a kirobbanó erő, a könnyed mozdulatokkal irányított hatalmas tömeg mellett e járművek szépsége ejti igazán rabul kétéves kis lelkét.

A kisfiúk buszok iránti rajongása soha nem múlik el, ez látszik a BUSEXPO közönségének tekintetén is, amikor felfedezik a kiállított járműcsodákat. Jócskán benne van a felnőttek rajongásában a buszok elérhetetlensége is. Egy csúcstechnikát képviselő személyautó földi halandók számára is elérhető, még ha jó néhány évig fizetni is kell a havi részleteket. Ám egy mai, korszerű, minden jóval felszerelt busz 40-60 milliós, vagy még magasabb ára már elég riasztó a hétköznapi ember számára. A fantasztikus buszok közt nézelődők pontosan tudják, mi az elérhető, s mi az, ami csak álmaikban szerepelhet. Utazni rajta: könnyen elérhető; vezetni: még ez sem lehetetlen, sokaknak nyílik rá lehetősége. De birtokolni, megvenni egy ilyen buszt… nos, az árcédulákat látva ez az álom csak kevés kiválasztott cégvezető számára fog megvalósulni.

Kiállítottunk a BUSEXPO-n. A baleseti kártérítésben az autóbuszos vállalkozásoknak is hatékonyan tudun segíteni.

Az idén ötödik BUSEXPO szakkiállítás a szervezők szerint rekordot hozott: rekordszámú kiállító és rengeteg látogató gyűlt össze az 5. évforduló megünneplésére Zsámbékra. A legjelentősebb európai gyártók és forgalmazók 30 autóbuszt, köztük most debütáló modelleket hoztak magukkal. A kiállítói sátorban további 34 termékforgalmazó és szolgáltató vonult fel a személyszállítási vállalkozások számára kínált újdonságaival.

A BUSEXPO magyar gyártói oldalát a Kravtex Credo városi és helyközi buszai, valamint az Ikarus Egyedi Járműgyártó Kft. kompozit gázüzemű és elektromos Modulo típusai képviselték. Külföldi gyártói részről jelen voltak az Iveco, az Isuzu, a MAN, a Mercedes, a VDL Bova, a Setra és a Volvo legújabb városi és távolsági típusai, de idén a „török túlerő” volt jellemző, hiszen több városi és távolsági modellel jelentkezett a Karsan és a Temsa.

Az autóbuszos közlekedés a legveszélyesebb közlekedési ágazat, hiszen a legkisebb káresemlény esetén is azonnal 40-60 ember lesz érintett
Az autóbuszos közlekedés a legveszélyesebb közlekedési ágazat, hiszen a legkisebb káresemény esetén is azonnal 40-60 ember lesz érintett.

A BUSEXPO kiállítója volt a BÜSZI Kft. is

A korszerű távolsági buszok és az autóbuszos kirándulások a legtöbb ember számára a kényelmet és az utazás örömét jelentik. Sajnos, mindig van egy kisebbség is, akiknek balesetre, veszteségre, fájdalomra kell emlékezniük. Az ő érdekükben segítjük a buszos vállalkozások munkáját, ezért voltunk kiállítók a BUSEXPO-n is.

Az autóbuszos közlekedés veszélyes üzem, a közúti közlekedés egyik legveszélyesebb ága. Évről-évre soha el nem múló, rettenetes emlékeket sorakoztatnak fel a komolyabb buszbalesetek: néhány éve az egyiptomi magyar csoportot szállító autóbusz balesete, vagy idén a sítáborból haza igyekvő fiatalok veronai buszbalesete sokkolta a lakosságot. Ezek az esetek rávilágítanak arra, hogy mennyire veszélyes üzem az autóbuszos közlekedés világa. Bármi baj történik, a balesetben nem 3-4, hanem 40-60 ember lesz azonnal érintett.  Az anyagi kár a kisebb sérüléseknél is tízmilliókban mérhető.

Az autóbuszos vállalkozások számára a legnagyobb segítségünk, hogy egy káresemény után segítünk eredményesen eligazodni a külföldi kárrendezés útvesztőiben
Az autóbuszos vállalkozások számára a legnagyobb segítségünk, hogy egy káresemény után a külföldi kárrendezés útvesztőiben is segítünk eredményesen eligazodni.

Cégünk számára kiemelkedően fontos, hogy minden területen ott legyünk, ahol a bajba került közlekedőknek segítségre, megfelelő összegű baleseti kártérítésre van szükségük. Tudjuk jól, hogy egy közlekedési baleset után mennyire sérülékeny, kiszolgáltatott mindenki. Kártérítés után kell járnia, biztosítókkal, károkozóval kell hadakoznia, hogy a vétlenül elszenvedett veszteséget valahogy kárpótoltatni tudja. Ezért voltunk ott kiállítóként a BUSEXPO-n is. Azt szeretnénk elérni, hogy a közlekedési szakma vállalkozói és utasai tudjanak rólunk, ismerjék meg, hogy még a legnehezebb, legkiszolgáltatottabb helyzetben is van kire számítaniuk. Fontos számunkra, hogy a bajba került embereknek ne egyedül kelljen megvívniuk a harcukat a jogos baleseti kártérítésekért.

Miben segítünk a személyszállításban dolgozó vállalkozóknak?

Amikor súlyos, személyi sérüléssel is járó baleset történik egy külföldi út során, a sérültek, a hozzátartozók legtöbbször az utat szervező autóbuszos vállalkozástól várják az azonnali segítséget. Kihez máshoz is fordulhatnának? Pedig a vállalkozó sok esetben éppen olyan tanácstalan, mint az utasai. Idegen országban kellene ügyeket intéznie, ahol talán ő is csak átutazó volt, kapcsolatok nélkül, a jogrendszer, biztosítási rendszer ismerete nélkül. Miközben hatalmas értékekről, több tízmilliós káreseményekről kell nyilatkoznia, a károsultakat képviselnie, információt adnia.

Mi nem csak segíteni tudunk, hanem a terhek egy részét le is tudjuk venni a válláról. Képviseljük, intézzük a károsultak ügyét külföldön, eljárunk akár a külföldi biztosítókkal szemben. Szakértő segítséget hozunk: ügyvédet, tolmácsot, külföldi ügyeket ismerő jogászt, helyi képviseletet kutatunk fel, hogy a nyelvet nem beszélő, a helyi jogrendet nem ismerő magyar károsultak is esélyesen tudják kártérítési ügyeiket intézni Európa bármely országában. Ezzel tudjuk segíteni a személyszállításban dolgozó vállalkozások munkáját, s ezt tettük le az asztalra a BUSEXPO standján is.

Szolgáltatásaink:

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *