Sárga szalag a kutya pórázán. Mit jelent?

Ha egy kutya pórázán vagy nyakörvén sárga szalagot látunk érdemes – a „balesetet” megelőzendően- óvatosan közelíteni felé, mert a jelzést nem véletlenül tette fel gazdája. A kutya nyakörvére vagy pórázára kötött sárga szalag azt jelzi, hogy a kutyának térre van szüksége és csak óvatosan közelítsék meg.

Sokszor egyéb sárga megkülönböztető jegyet is használnak: sárga sál, sárga hám, stb. Számos oka lehet annak, hogy a kutyának nagyobb térre van szüksége- írja a bulldogspecialista.hu.Miért van sárga szalag a kutya pórázán?

Kárigények szakszerű összeállítása!
A legjobbat hozzuk ki Önnek a legrosszabból!

A sárga szalag a kutya pórázán utalhat például egészségügyi problémára, arra, hogy a kutya nevelés vagy rehabilitáció alatt áll, esetleg arra, hogy félős, ideges, de jelentheti az is, hogy az állat agresszív emberekkel vagy kutyákkal szemben.

Az oldalon megjelent cikk rámutat, ez természetesen nem feltétlenül jelenti mindig azt, hogy a kutya harapós, de mindenképpen csak nagy óvatossággal szabad megközelítened azt a kutyát, akin sárga szalag van. Maga a projekt egy nemzetközi kezdeményezés, ami eredetileg Kanadából indult és hamar elterjedt a világban.

A kezdeményezés célja természetesen nem az, hogy a gazdák mostantól kényelmesen hátra dőljenek és azt mondják, hogy na akkor én most már nem is fogok foglalkozni a kutyám problémáival, hanem csak rákötöm a sárga szalagot és kész is vagyunk. Egy felelős gazda továbbra is aktívan foglalkozik a kutya szociális igényeivel, mert a kutyának szüksége van arra, hogy kutyák között lehessen.

Forrás: bulldogspecialista.hu

Állattartói felelősség-biztosítás

A házikedvencek által okozott károkért a gazda kártérítési felelősséggel tartozik. Ezt az állattartói felelősséget egy jó lakásbiztosítási szerződés keretében megfelelő díjért „át lehet hárítani” a biztosító társaságokra. Az onlinelakasbiztositas.hu weboldalon megnézheti az aktuális ház és lakásbiztosítási kínálatot. Fontos a biztosítási szerződés feltételének áttanulmányozása, mert a nem megfelelő biztosítási szerződés egy baleset, káresemény esetén „kellemetlen” anyagi következményekkel járhat.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *