Gépjármű műszaki szakértői tevékenység

Hiteles, bíróság előtt is elfogadható értékbecslést, állapotfelmérést készítünk igazságügyi gépjármű műszaki szakértő közreműködésével.
Hiteles, bíróság előtt is elfogadható értékbecslést, állapotfelmérést készítünk igazságügyi gépjárműszakértő közreműködésével.

Amikor egy bíróság, a rendőrség, vagy egy biztosító előtt hiteles szakvéleményre van szükség, akkor hivatalos, más néven Igazságügyi Műszaki Szakértőt kérnek fel a feladatra. Szakértőink szerepelnek az Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szakértői Névjegyzékében. Országos hatáskörrel dolgoznak, szakértői véleményeket, igazolásokat készíthetnek.

Miben segít Önnek egy gépjármű műszaki szakértő?

Ön venne egy nagy értékű használt járművet vagy munkagépet, de nem rendelkezik a gépjárművekkel kapcsolatos megfelelő műszaki ismeretekkel, akkor mit tegyen? Előfordulhat, hogy kifizeti a sokmilliós vételárat, és rövid időn belül kiderül, hogy a vásárolt jármű nem felel meg az eladó által közölt állapotnak. Aztán fél év múlva a jármű vagy gép hasznavehetetlenül tönkremegy? Az eladó meg csak felhúzza a vállát, hogy hát, kérem, a használt jármű ilyen, tetszett volna újat venni…!

Ilyenkor jól jön egy szakértő, akinek a segítsége nagyban tudja csökkenteni az esélyét annak, hogy Ön nehogy egy hibás járművet vegyen.

Igazságügyi gépjármű műszaki szakértőinket az alábbi területeken bízhatja meg feladatokkal:

  • járművek, gépjárművek, gépjármű-szerelvények forgalmi értékelése
  • gépjárművek és szerelvények sérüléseinek felmérése, javítási kalkuláció készítése, javíthatóság, totálkár – számítás
  • értékcsökkenés meghatározása
  • javítási igazolások kiadása a hitelintézetek felé, kártérítés felvételéhez (hitelre vásárolt gépjárművek esetén)
  • a biztosítók által kalkulált javítási költség ellenőrzése, kárszámítás
  • a biztosítók által meghatározott totálkár-számítás vizsgálata a forgalmi érték és a roncsérték ellenőrzése alapján, kárszámítás.

Szakértői tevékenységünk az ország egész területére kiterjed!

Mit tegyen Ön ha nagy értékű járművet vagy gépet vásárolna?

Már egy előzetes beszélgetés során is ki tudjuk deríteni,
hogy a vételár kifizetése előtt érdemes-e gépjárműszakértői véleményt kérnie?