E-kárbejelentő alkalmazás – Baleseti bejelentő app.

2019. január 09-én jelent meg a MABISZ által fejlesztett e-kárbejelentő applikáció, mely a jól megszokott kék-sárga baleseti bejelentő elektronikus változata. A fejlesztők a kárbejelentés egyszerűsítését, és a kárkifizetések gyorsítását várják tőle.

E-kárbejelentő app. mobiltelefonokra
E-kárbejelentő alkalmazás

 

 

Windows Phone esetén a telefon Internet böngészőjével is használható a rendszer.

Az e-kárbejelentő alkalmazás letöltése után a fix adatokat célszerű előtölteni. A kitöltést nagymértékben elősegíti a kgfb szerződés adatait tartalmazó u.n QR kód, melyet megtalál a kötelező biztosítási kötvényén és / vagy a kgfb díjigazoláson, vagy valamely kgfb értesítő levélen.
Az e-kárbejelentő applikáció használatáról és a QR kódról további információkat olvashat.

A baleseti bejelentő applikációban már külföldi károkozó által okozott autóbeleset is rögzíthető, azonban a magasabb kártérítés érdekében még a biztosítói (MABISZ) kárbejelentés előtt keresse kárrendező irodánkat! Kárigényét a külföldi biztosítótól követelje, ne a magyartól!

Milyen káresemény jelenthető be az e-kárbejelentő alkalmazással?

  • Magyarországon bekövetkezett (okozott és elszenvedett) hazai kgfb biztosítás terhére rendezhető gépjárműkárok.
  • Casco kár csak a kgfb kárral egyidőben jelenthető be. (ha a károkozó autó rendelkezik casco biztosítással)
    Önálló casco kárbejelentés nem lehetséges.
  • Gépjárművel, nem gépjárműben okozott dologi kár. (kerítés, oszlop, stb…)
  • Kötelező biztosítással nem rendelkező (nem biztosított) gépjármű által okozott kár.

Az alkalmazás működéséhez internet kapcsolat szükséges.

Fontos!
Az e-kárbejelentő alkalmazás beküldés gombjának megnyomásától számított 72 órán belül a károsultnak, vagy – ha a felelősség kérdésében nem egyeztek meg – mindkét félnek a biztosító küld egy értesítést. Amennyiben ilyen tartalmú értesítés a jelzett időtartamon belül a Felhasználó részére nem érkezik, úgy a kárbejelentést a jogszabályi határidőkön belül, közvetlenül szükséges megtenni az illetékes biztosító(k)hoz. Kgfb biztosítás esetén a károkozó bejelentési kötelezettsége 5 munkanap, károsulté 30 naptári nap. A casco kárbejelentési határidőt a casco biztosítás feltétele tartalmazza.

A biztonság kedvéért azért tartson  kocsijában 2 példány papír alapú baleseti bejelentőt, melyet a linkre kattintva letölthet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *