Vállalkozóként az elmaradt hasznot és a kieső jövedelmet kifizeti a biztosító?

A vállalkozók számára – különösen a közúti árufuvarozóknak – az autó az egyik legfontosabb munkaeszköz, ezért az autó összetörése a pénzkereseti lehetőségétől fosztja meg őket. Az elmaradt haszon követelése ezért része lehet a kártérítésnek. A vállalkozónak igazolnia kell, hogy az autó kiesése a javítás idejére neki mekkora anyagi veszteséget okozott. Bemutathatja a konkrétan erre az autóra vonatkozó, s a baleset miatt nem teljesíthető megrendelések dokumentumait is, vagy hivatkozhat a korábbi, szokásos üzletmenetére is. Készíthet olyan összefoglalásokat, melyek bemutatják, hogy a mostanihoz hasonló időszakban milyen bevételt tudott elérni, mekkora összegtől esik most el az autó üzemképtelensége miatt. Minél alaposabb, jobban összeállított az elmaradt hasznot is eredményező kárigénye, annál inkább kénytelen lesz azt a biztosító is elfogadni a kárrendezési tárgyalások során.

A magasabb kártérítés érdekében kárrendezési irodánk minden részletre kiterjedően szakszerűen összeállítja kárigényét.

Segítünk hozzájutni az elérhető

legmagasabb kártérítési összegekhez!


A szerzőről:

Végh Győző

Végh Győző

Magánszemélyek és vállalkozások biztosítási igényeinek korrekt kiszolgálásával több évtizede foglalkozom. Az utóbbi években egyre többször tapasztaltam, hogy a biztosítók nem minden esetben fizetik ki az ügyfelek jogos kárigényét. Írásaink által is igyekszünk segítséget nyújtani a biztosítás és a kárrendezés útvesztőiben, ha bekövetkezik a káresemény, a károsult minél magasabb kártérítést kaphasson. Cikkeinket ügyvéd, biztosítási szakjogász, gépjármű műszaki igazságügyi szakértő kollégáim is ellenőrzik. Balesetmentes közlekedést, – ha bekövetkezik a baleset – magas kártérítést kívánok.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *