Biztosítási kalkulátorok

Biztosítási kalkulátorokA biztosítási piacon elérhető gépjármű- és lakásbiztosítások feltételei annyira összetettek, hogy a nyomtatott hirdetmények alapján Ön biztosan nem tudja összehasonlítani a különböző ajánlatokat. A biztosítások összehasonlításában 2024-ben is sokat segítenek az online elérhető kalkulátorok. Az azonnali kötelező biztosítás kötésre is alkalma online biztosítási kalkulátor minden apró feltételt számításba vesz, így Ön a díjak alapján egyszerűen össze tudja hasonlítani az ajánlatokat. A kalkulátor működtetője lehetővé teszi az online szerződéskötést is. Így Önnek használóként nincs más dolga, mint a legkedvezőbb ajánlatnál megnyomja a „Megkötöm a biztosítást” gombot.

Online biztosítási kalkulátor olyan biztosítás esetén használható sikerrel, ahol a különböző biztosítótársaságok nem térhetnek el a szerződés feltételeiben. Ez a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál teljes egészében így van. CASCO vagy lakásbiztosítás esetén is reális lehet az árkülönbözetre koncentráló választás, de ezek esetén már nagyon ügyelni kell arra, hogy az egyes díjakért milyen szolgáltatást nyújt a biztosító. Olyan biztosításoknál viszont, ahol nagy eltérés lehet a különböző társaságok szerződéseinek tartalma között, nem ajánljuk az online kalkulátor használatát.

Kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) tartalmát törvény szabályozza, az egyes biztosítók között a szerződés részleteiben nem lehetnek eltérések. Az ügyfelek többsége a kötelező biztosítás árak összehasonlításával, azaz a biztosítás díja alapján választja ki, hogy melyik társasággal kössön szerződést. A kötelezős ügyfelek többsége sajnos a legolcsóbb kötelező biztosítás keresi.

 

A kötelező biztosítás kalkulátorral online kiszámolhatja a legolcsóbb KGFB biztosítást is.

Eltérések a biztosítást nyújtó társaság működésének megbízhatóságában és az ügyintézéshez kapcsolódó kényelmi szolgáltatásokban lehetnek. Gyanakvásra adhat okot, ha egy társaság túlzottan alacsony, a piac átlagától jelentősen eltérő díjakat hirdet meg egy időszakra. Ilyenkor az a kgfb biztosítók célja, hogy gyorsan, nagyon sok ügyfelet szerezzenek.  Egyáltalán nem biztos, hogy van elegendő forrásuk és tapasztalatuk a rengeteg új ügyfél megfelelő kiszolgálásában.

A biztosítók a díjak alakításával igyekeznek azt is befolyásolni, hogy milyen ügyfelek érkezzenek hozzájuk. Minden társaság arra törekszik, hogy lehetőleg az alacsony kockázatot jelentő autósokat nyerje meg, számukra kínálják a legalacsonyabb díjakat. A kötelező biztosítás megkötése csak pár perc! A KGFB kalkulátorral az árak összehasonlításával online megkeresheti a legolcsóbb kötelező biztosítást is.

Casco kalkulátor – casco biztosítás

CASCO kalkulátorunkban kiválaszthatja és megkötheti az Önnek leginkább megfelelő CASCO biztosítást. A legjobb casco-tól a legolcsóbb casco-ig több ajánlat közül választhat.

Casco biztosítás kalkulátor.CASCO biztosítás megkötése előtt feltétlenül javasoljuk a szerződés feltételeinek alapos áttanulmányozását. A CASCO szerződés részleteit a biztosító szabadon alakítja. Az olcsóbb CASCO valószínűleg kisebb fedezetet, alacsonyabb szintű biztosítottságot jelent. A CASCO esetében indokolt pontról-pontra átnézni, hogy a kedvezőnek tűnő módozat pontosan milyen károk megtérítésére szolgál. Lehet, hogy a legolcsóbb CASCO biztosítások csak totálkár esetén, vagy csak néhány biztosítási eseményre térítenek. Egy jóval többe kerülő, ám teljes körű CASCO biztosítás fedezetet nyújthat lopásra, kisebb töréskárokra, vagy elemi károkra, például jégverésre, viharkárra is.

 
Feltétlenül olvassa el a kiszemelt biztosítás feltételit rögzítő valamennyi dokumentumot, beleértve az apró betűket is. Ha csak a különböző CASCO biztosítások díját hasonlítja össze, könnyen kimaradhat olyan kockázatok biztosítása, melyek Önnek a jellemző autóhasználati szokásai miatt igazán fontosak lehetnek. Az online CASCO kalkulátor használata során saját érdekében mindig ügyeljen arra, hogy csak az azonos kockázatú CASCO biztosítások árát hasonlítsa össze a kalkulátor segítségével.

Lényeges, hogy új autójára még az átvétel előtt kösse meg a CASCO biztosítását! Káresemény az első napon, a szalonból kifelé jövet is bekövetkezhet, ami biztosítás nélkül szinte biztosan milliós tételt és jelentős értékcsökkenést jelentene az Ön számára.

Kötelező és casco együttkötés, autó biztosítás kalkulátor

A kötelező és a CASCO biztosítás együttkötés kalkulátort akkor célszerű választani, ha egy időben szeretne CASCO és kötelező biztosítást is kötni. A CASCO és kötelező együttkötésre a biztosítók jelentős kedvezményekkel ösztönzik az autós ügyfeleket, hogy a gépjármű-biztosításokkal minél inkább magukhoz kössék Őket.

Ne fájjon a feje! A casco és KGFB kalkulátorral kösse meg együtt biztosítását! A casco és kötelező biztosítás együttkötésre a biztosítók jelentős kedvezményeket adnak!

Az Ön számára a teljes körű autóbiztosítás további előnye, hogy egyszerűbb adminisztrációval, kevesebb papírmunkával, biztonságosabban intézheti gépjámű-biztosítási ügyeit.

 
Az együttkötésre egyszerre, egy időben is sor kerülhet, de a biztosítók többnyire azt is honorálják, ha eltérő időpontban köti mindkét szerződését ugyanannál a biztosítónál. A legtöbb társaság kedvezőbb árat ad kötelező biztosításra, ha Ön korábban megkötött CASCO biztosítással is rendelkezik ugyanannál a biztosítónál.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Egy lakásbiztosítás díja attól függ, hogy a biztosítás pontosan milyen káreseményekre terjed ki és milyen összegig nyújt fedezetet.  A lakásbiztosítás kalkulátor használatához éppen ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy csak a pontosan megegyező tartalmú biztosítások díját hasonlítsa össze.

Egy lakásbiztosítás esetén nem a legalacsonyabb biztosítási díj jelenti a legjobb szerződést. Az alacsony biztosítási díj azt is jelenti, hogy a lakást túl alacsony összegre biztosították.

 
A lakásbiztoztosítási kalkulátorral mindenre kiterjedő, teljeskörű u.n. all-risk lakásbiztosítást is köthet otthonára.Egy lakás biztosításának fedezetet kell nyújtania arra, hogy ha az ingatlan teljes egészében megsemmisül, akkor a biztosítás teljes körűen képes fedezni a tulajdonos és családja veszteségeit. A biztosítási összeg akkor van jól meghatározva, ha abból meg lehet vásárolni egy ugyanilyen ingatlant és be lehet rendezni a jelenlegivel pontosan megegyező felszereltséggel. Természetesen beleértve a használati tárgyakat és lakók ruházatát, személyes holmiját is. A lakás alulbiztosítottnak számít, ha a biztosítást ennél alacsonyabb összegre kötik.

Magyarországon az ingatlanok jelentő része alulbiztosított. Gyakran előfordul, hogy az ügyfelek reális fedezettel megkötik a biztosítást, de a díjemelések elkerülése végett elmulasztják annak évente esedékes indexálását. Öt-tíz év elteltével viszont az eredeti kárösszegre szóló biztosítás már nem ad fedezetet a mai árakon számolt károk megtérítésére.

Az online lakásbiztosítás kalkulátor használata során ezért érdemes kifejezetten ügyelni arra, hogy a kalkulátor által ajánlott biztosítások díját ne a meglévő, több évvel ezelőtti kötvényéhez, hanem a mai árakon számolt valós értékekhez hasonlítsa.

Utasbiztosítás kalkulátor – utasbiztosítás online

Külföldre utazók számára nélkülözhetetlen az utazási biztosítás. Egy utazás számos veszélyforrást rejt. A CASCO, esetleg a gépjármű kötelező biztosítása fedezetet nyújt a károk egy részére, de csak az autóval kapcsolatos egyes káreseményekre. Egy baleset a strandon, egy elvesztett, ellopott csomag, betegség, vagy akár egy ételmérgezés miatti magas orvosi költség kifizetésére a járműbiztosítások nem nyújtanak fedezetet. A magyar egészségbiztosítás még az uniós országokban is csak az európai betegbiztosítási kártya kiváltásával jogosít fel ingyenes vagy kedvezményes orvosi ellátás igénybe vételére, de akkor is csak a sürgősségi ellátásra és csak a megadott szolgáltatóknál. Utasbiztosítás nélkül egy lábtörés a strandon súlyos százezrek kifizetését jelentheti orvosi költség, kórházi díjak címén.

Az online utasbiztosítás kalkulátorral kiválaszthatja a legjobb és a legolcsóbb utasbaleset biztosítást is.Az online utasbiztosítás kényelmes és egyszerű lehetőség arra, hogy utazása idejére megszabaduljon ezektől a kockázatoktól. A biztosítás az online utasbiztosítás kalkulátor használata során pár kattintással megköthető. Az egyes biztosítók ajánlatai összehasonlíthatók, de ügyeljen arra, hogy az összehasonlítás során azonos fedezetet nyújtó utazási biztosítások árát hasonlítsa össze.

 

Az olcsó utasbiztosítás „drága lehet”…

Egy olcsó utasbiztosítás valószínűleg alacsonyabb fedezetet jelent. Kisebb összegeket fizet káreseményenként, pl. alacsonyabb összeghatárig vállalja a poggyászkárok, vagy kórházi ápolási költségek megtérítését.

Az utazási biztosítás kiválasztása során legyen tekintettel arra is, hogy milyen céllal szervezi utazását és milyen jellemző kockázatok várhatók az út során! A hegymászás, búvárkodás, vadvízi evezés, egyéb extrém sportok a biztosítók számára is magasabb kockázatot jelentenek. Ezek során bekövetkező balesetekre vagy nem terjed ki az utasbiztosítások többsége, vagy jóval magasabb díjat számolnak fel az ilyen kockázatokért.

Nem minősül extrém sportnak pl. a városnéző kerékpározás, csónakázás, vízibiciklizés, az úszás, és az egyik legújabb vízi sport az állva evezés SUP deszkán sem. A vízi sportoknál azonban figyelni kell arra, hogy a biztonságot nyújtó partszakasztól ne kerüljön túl messzire.

Legkényelmesebb módja az utasbiztosítás megkötésének az online utasbiztosítási kínálatok áttekintése és internetes megkötése. Az online utasbiztosítási kalkulátor használata során gondolja végig a tervezett utazása részleteit és válaszoljon pontosan a kalkulátor kérdéseire. Ezen a területen is lényeges, hogy ne az olcsót, hanem a legjobb utasbiztosítást keresse! Egy teljes körű, minden lehetséges kockázatra kiterjedő utazási biztosítás is csak napi pár száz forinttal kerül többe, cserébe sok milliós kártól óvja meg magát.

Kedvező utasbiztosítás köthető 2 perc alatt, és fizethet bankkártyával is!

Assistance biztosítás – Europe assistance

Minden autós rémálma, hogy lakott helyektől távol, a senki földjén bajba kerül: elromlik az autója vagy balesetet szenved. Honnan hívjon segítséget? Ráadásul az éppen elérhető ügyeletes autómentők rendszeresen elég borsos árakkal dolgoznak, így egy váratlan motorhiba is szinte biztosan több tízezres többletköltséget okozhat.

Assistance biztosítás kalkulátorEgy jó assistance biztosítás éppen az ilyen váratlan helyzetek megoldására alkalmas. Baleset esetén a sima CASCO vagy adott esetben a kgfb fedezi a gépjárműkárt, de egyik biztosító sem fog gondoskodni arról, hogy az akár műszaki hiba miatt sérült autót eljuttassák a szerelőhöz.

 
Külföldön még nagyobb súlya van az assistance biztosításoknak: Ilyen esetben nem csak az autó szerelőhöz való eljuttatását kell megoldani, de szükség lehet az utasok elszállásolására, esetleg közlekedésük más eszközökkel történő megoldására. Az Europe Assistance biztosítások Európa egész területén védik az utazókat és azonnali segítséget jelentenek a szervizproblémák, a csereautó, a szállodai elhelyezés megoldásában.

Balesetbiztosítás kalkulátor

Ha egy baleset bekövetkezésének esélyére gondolunk, szinte mindenkiben csak a közlekedési balesetek lehetősége merül fel – amire pedig a kötelező biztosítás és a CASCO megfelelő fedezetet nyújt. Pedig a személyi sérüléssel járó balesetek többsége nem autózás közben következik be: otthon a konyhában, kerti munka közben, vagy gyalogosan az utcán sétálva több személyi sérüléses baleset történik, mint ami az autózás számlájára írható.

Az online baleset biztosítási kalkulátor segítségével kiválaszthatja a legjobb balesetbiztosítást is.Egy személyi sérüléssel járó baleset a család keresőképes tagjait hosszú időre alkalmatlanná teheti a munkavégzésre és jelentős, akár erejükön felüli ápolási költségek kifizetésére kényszeríti a családokat. Megfelelő balesetbiztosítás megkötésével elkerülheti, hogy ilyen nehéz helyzetbe hozza a családját. Egy olcsó és jó balesetbiztosítás már minimális összegtől megköthető.

 
Az egyes balesetbiztosítási konstrukciók közötti elsősorban a biztosítási összegben és a biztosítással fedezett káreseményekben találhatunk különbséget. Az olcsó balesetbiztosítás alacsonyabb összegeket térít és kevesebb káreseményre terjed ki: ide sorolhatók a különböző csonttörések, műtétek, kórházi ápolások napi térítése stb.

Az online balesetbiztosítás kalkulátor segítségével könnyen kiválaszthatja a megfelelő módozatot és online megkötheti balesetbiztosítását.


A szerzőről:

Végh Győző

Végh Győző

Magánszemélyek és vállalkozások biztosítási igényeinek korrekt kiszolgálásával több évtizede foglalkozom. Az utóbbi években egyre többször tapasztaltam, hogy a biztosítók nem minden esetben fizetik ki az ügyfelek jogos kárigényét. Írásaink által is igyekszünk segítséget nyújtani a biztosítás és a kárrendezés útvesztőiben, ha bekövetkezik a káresemény, a károsult minél magasabb kártérítést kaphasson. Cikkeinket ügyvéd, biztosítási szakjogász, gépjármű műszaki igazságügyi szakértő kollégáim is ellenőrzik. Balesetmentes közlekedést, – ha bekövetkezik a baleset – magas kártérítést kívánok.

Hasonló cikkek