Kártérítési ügyvéd sikerdíjért

Egy kártérítési ügyvéd sikerdíjért vagy óradíjért dolgozik. Érdemesebb sikerdíjas ügyvéd mellett dönteni, mert több érdeke fűződik ahhoz, hogy az eljárás az ügyfele mielőbbi sikerével végződjön.

Miért kell ügyvéd is a kárrendezéshez?

Az első tavaszi napok óta nincs olyan hétvége, amikor ne hallanánk motorosokat érő súlyos közlekedési balesetről. A motorozás veszélyes üzem: a nagy értékű, egy autó erejét meghaladó gépeken nulla védelem mellett utaznak az átlag autósnál sokkal magasabb kockázatot vállaló járművezetők. Ez így együtt a személyi sérüléses balesetek igen magas kockázatát jelenti.

A motorosokat sokan valami közlekedési fenegyerekeknek tartják. Tény, hogy sokan közülük gyorsan és határozottan közlekednek, s könnyen hajlanak egy-egy közlekedési szabály megszegésére. A közvélekedésben ez már úgy csapódik le, hogy a motorosok szabálytalanok és erőszakosak, s ha baleset történik velük, azt csak maguknak köszönhetik.

Motoros baleset esetén is segít a kárrendezési ügyvéd.

A közelmúltban több olyan súlyos baleset kárrendezésében is közreműködtünk, ahol motorosok is érintettek voltak. Úgy látjuk, sok esetben az egyértelmű tények ellenére is nehéz megváltoztatni ezeket az előítéleteket.

Egy baleset vétlen sérültjének a kárrendezés során is rendkívül nagy szüksége van egy olyan szakemberre, aki maximálisan az ő érdekeit tartja szem előtt. Egy olyan szakemberre, akinek elég tudása és elég kényszerítő ereje is van ahhoz, hogy hatóságokkal, biztosítóval szemben ki tudja harcolni a maga igazát.

Egy ilyen súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset, vagy más, bonyolultabb kárrendezési ügy esetén a károsult akkor tudja legjobban megvédeni az érdekeit, ha nem csak a biztosításokhoz értő szakember, de jogi segítség, kártérítési ügyvéd is áll mellette. Az ügyvéd az a szakember, aki az eset minden körülményét ismerve megoldást tud nyújtani valamennyi felmerülő problémára. Ismeri a kárrendezési eljárás részleteit, de a felelősség megállapítását célzó hatósági, bírósági ügyben is képviselni tudja ügyfele érdekeit.

Az ideális kártérítési ügyvéd sikerdíjért dolgozik

Érdemesebb sikerdíjas ügyvéd mellett dönteni, mert több érdeke fűződik ahhoz, hogy az eljárás az ügyfele sikerével végződjön.
Érdemesebb sikerdíjas ügyvéd mellett dönteni, mert több érdeke fűződik ahhoz, hogy az eljárás az ügyfele sikerével végződjön.

Az ügyvédek díjazása jellemzően két típusba sorolható: óradíjas, vagy sikerdíjas megoldást választanak. A fix óradíjas megoldás az ügyfél számára csak első pillantásra tűnik kiszámíthatóbbnak, valójában az ügyfél számára ez jelenti a több kockázatot.

Az óradíjas ügyvéd nem érdekelt sem abban, hogy az ügy gyorsan lezáruljon, sem abban, hogy ügyfele a lehető legmagasabb összegű kártérítéshez jusson hozzá. Ebben az esetben az ügyvéd akkor keres a legtöbbet, ha az eljárás sokáig elhúzódik, miközben neki számos beadványt, kérvényt stb. kell elkészítenie. Így tud jó sok munkaórát elszámolni, s kifizettetni ügyfelével.

Ha az ügyvéd sikerdíjért dolgozik, akkor abban érdekelt, hogy

 • a kárrendezési ügy lehetőségekhez képest hamar befejeződjön
 • a kifizetett kártérítés a lehető legmagasabb legyen.

Az óradíjas megbízás további hátránya, hogy a megbízónak az ügyvédi költségeket abban az esetben is ki kell fizetnie, ha ő maga nem jut hozzá a szükséges kártérítési összeghez. Ha az ügyvéd nem éri el a megfelelő eredményt, akkor még az is előfordulhat, hogy a végül kifizetett alacsony összegű kártérítésnél többet kell az ügyvéd fix óradíjára kifizetni. Sikerdíjas ügyvédek megbízása esetén ez nem fordulhat elő. Ebben az esetben

 • az ügyfél akkor fizet, amikor maga is pénzhez jut
 • az ügyvéd sikerdíja mindenképpen csak a ténylegesen megkapott kártérítés egy bizonyos – megbízási szerződésben rögzített – százalékos része lesz.

Az Ön érdeke, hogy kártérítési ügyvéd megbízása előtt mindenképpen felkeresse irodánkat. Vegye fel a kapcsolatot velünk, s kárrendezési irodánk munkatársaitól segítséget kap abban, hogy minden szükséges információ birtokában tudjon dönteni a megfelelő jogi képviseletről. Ha szükséges, olyan biztosítási ügyvéd és biztosítási szakjogász megbízását javasoljuk Önnek, akinek a közreműködése a legtöbbet segíti ügye pozitív elrendezésében.


A szerzőről:

Végh Győző

Végh Győző

Magánszemélyek és vállalkozások biztosítási igényeinek korrekt kiszolgálásával több évtizede foglalkozom. Az utóbbi években egyre többször tapasztaltam, hogy a biztosítók nem minden esetben fizetik ki az ügyfelek jogos kárigényét. Írásaink által is igyekszünk segítséget nyújtani a biztosítás és a kárrendezés útvesztőiben, ha bekövetkezik a káresemény, a károsult minél magasabb kártérítést kaphasson. Cikkeinket ügyvéd, biztosítási szakjogász, gépjármű műszaki igazságügyi szakértő kollégáim is ellenőrzik. Balesetmentes közlekedést, – ha bekövetkezik a baleset – magas kártérítést kívánok.

Szolgáltatásaink:

 • Személyi sérüléssel kapcsolatos kárigények intézéseKárrendezési iroda sikerdíjas külföldi és belföldi kárrendezés, autóbaleset, munkabaleset, közlekedési baleset
 • Nemzetközi és belföldi baleseti kárigények összeállítása
 • Élet és baleseti járadékigények összeállítása
 • Sérelemdíj igények érvényesítése
 • Biztosítói kárrendezés gyorsítása
 • Gépjárműkár és autóbaleset kárrendezése
 • Biztosítási szakjogász általi jogi képviselet
 • Igazságügyi műszaki kárszakértői tevékenység
 • Európai baleseti bejelentő (kék-sárga) letöltése.
 • Személy és árufuvarozók biztosítási szerződéseinek felülvizsgálata a kárrendezési specialista szemszögéből

Hasonló cikkek

18 hozzászólás

 1. Üdv érdeklődnék, hogy olyan ügyet vállalnak-e ahol a bank bankszámláról jogtalanul vont le családi pótlékot?

  1. Kedves Csaba! Biztosítókkal szemben vállalunk baleseti kártérítési ügyeket, így a fenti témában nem áll módunkban eljárni.

 2. Üdvözlöm engem 1995-ben százalekoltak le szívbetegség miatt, most azt mondta az orvosom egy beszélgetés kapcsán, hogy nem jó csoportba soroltak akkor be, igy sokkal kevesebb nyugdíjt kaptam. Lehet – e ezzel kapcsolatba valamit tenni?

  1. Tisztelt Turán János!
   Amennyiben a rokkantsági ellátást megállapító határozat átvétele 15 napon belül van, vagy még a nyugdíj megállapítás előtt áll, és a rokkantságának a felülvizsgálata a nyugdíj előtt még esedékes, akkor ezeket meg lehet támadni, hogy rosszul állapították meg a rokkantsági ellátást. Ha már nyugdíjas, vagy ilyen határozat már nem lesz, akkor nincsen jogorvoslati lehetősége.

 3. Tisztelt ügyvéd úr!
  Olyan problémánk van páromnak 2003-ban volt egy munkahelyi balesete magasról lezuhant önhibája nélkül! Ebből kifolyolag már inditottunk pert a munkáltatoja ellen a bíróság neki itélte a járandóságot sőt fel is számoltatta a céget 2012 decemberében a bíróság! De a mai napig egy forintot se látott belőle aki védte ügyvéd szerintünk nem tett ennek érdekében semmit hiába kereste a párom mindig lerázta ! Mit tegyünk! Köszönöm

  1. Tisztelt Zsulecz Ágnes!
   A leírtakból számomra az derül ki, hogy az ügye jogerősen lezárult. Ügyvéddel szemben a területi ügyvédi kamara fegyelmi bizottságánál tehet panaszt…

 4. Üdvözlöm!
  A problémám a következő:
  Pár hónapos new yorki tartózkodásom alatt egy cipősdoboz méretű csomagot küldtem a testvéremnek Németországba, egy kint régóta működő lengyel-amerikai céggel.
  Nem szaporitanàm, a lényeg, hogy a csomag nem ért célba, hosszas e-mail váltás az amerikai kapcsolattartóval, majd a lengyellel, mindhiàba.
  Mostanra, természetesen már nem reagálnak a megkeresésre.
  Van e bármiféle lehetőség jogorvoslatra?
  Tisztelettel, Anikó

  1. Üdvözlöm!
   A csomagküldő cég ASZF(?) feltételeiben keressen jogorvoslati lehetőséget.
   Ha értékkel adta fel, elviekben biztosítást is lehetett kötni rá, azt is a feltételben kellene keresni…
   Ennyit tudtam segíteni.

 5. Üdvözlöm.December közepén elütött egy autó a zebrán munkába menet.Mai napig táppénzen vagyok mivel nemrég cisztát találtak a bokámba ahol megsérültem(boka rándulás,húzódás) A mai napon voltunk közvetitői eljáráson ahol az autó vezetője felajánlott nevetségesen 50000 ft-ot! Nem fogadtam el!! Szeretném megkérdezni hogy ezek után hogyan tovább? Kérhetek kártéritést?
  Köszönöm válaszát

 6. Tisztelt ügyvédi iroda!
  Külfüldön történt munkabaleseti kártérítéssel is foglalkoznak?
  Magyar vállalattól dolgoztam Németországban, és német cég okozta a munkabalesetet, a német cég elismerte a balesetet, de a biztosítója csak pitiáner összeget hajlandó fizetni.
  Tisztelettel , Bacsa Jenő

  1. Tisztelt Bacsa Jenő!
   Megkeresését köszönjük, de irodánk kizárólag közlekedési balesetek kártérítési igényével foglalkozik.
   Ha pl. a „munkabaleset jogász”-ra rákeres a Google-ban sok ügyvéd közül választhat.

 7. Tisztelt Ügyvédi Iroda!
  Érdeklődni szeretnék, hogy esetleges orvosi mulasztás/műhiba perrel foglalkoznak-e?

  Köszönettel

  1. Üdvözlöm!
   Irodánk kül- és belföldi személyi sérüléses közlekedési balesetek kártérítési igényének összeállításával, valamint nemzetközi gépjármű-kárrendezéssel foglalkozik.
   Orvosi műhibapereket nem vállalunk.

 8. Tisztelt Ügyvédi Iroda!
  Érdeklődnék, hogy kártérítési ügy esetén a sikerdíjat a biztosító által, ügyvédi közbenjárás nélkül felajánlott összeg után is kell fizetni, vagy csak az ügyvéd által „feltornázott” összeg után?
  Köszönöm!

  1. Üdvözlöm!
   Amennyiben a biztosítótól már van kifizetési ajánlata, sikerdíjat a többlet összeg (általunk elért eredmény) után számolunk fel.

 9. Üdvözlöm!

  2023.05.12-én közlekedési balesetet szenvedett a férjem és kislányom.A körforgalomnál egy Szerb kamionos beléjük hajtott.Az 5 hónapos szalonból lizingelt Suzuki autónkat összetörte.A kárt elismerte ,rendőri intézkedés volt,tanú szintén.A Suzuki szalonba szállítottuk az autónjat,azóta ott áll.A főnök úr azt mondta mindent intèz,papirokat elkérte.Háromszor voltunk benn érdeklődni,de sajnos csak félvállról odavetett mondatokat kapunk.A csomagtérben voltak kislányom lovagló dolgai..kobak kesztyű csizma…..Kislányom mai napig sír ha szóbakerül a baleset,nem tudta lovagolni a lovát..A férjem Svájcba dolgozik a baleset miatt nem tudott visszamenni..buktuk a repjegyeket kiesik a munkából..csere autót nem kaptunk,ezt is csak futtában mondták hogy ja most nincs benn.Segítségét szeretnèm kérni,mert úgy érzem csak állunk és azt sem tudjuk mit tegyünk.Természetesen a biztositásokat autórészletet azóta is befizettük ..autónkról azt sem mondtàk mikor mi lesz vele.
  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *