Gépjármű kárbejelentő letöltés

Gépjármű Kárbejelentő: az autókárok bejelentésére szolgáló Kárbejelentő nyomtatvány.

Gépjármű kárbejelentő Ezt a nyomtatványt a CASCO és a felelősségi (vétlenül elszenvedett, pl. KGFB) károk bejelentése esetén is ki kell töltenie. Mivel a Gépjármű Kárbejelentő a balesettel kapcsolatban lényegesen több információt tartalmaz a Baleseti bejelentőnél, kitöltésénél szintén fontos odafigyelni a tartalmára. Az egyszerűsített helyszínrajzon kívül szöveges leírást is tartalmaz, ami az  autóbaleset körülményeinek megítélésében a biztosítók oldaláról nagy jelentőséggel bír.

 A biztosítók összevetik az autóbalesetkor a felek által a helyszínen kitöltött Baleseti bejelentő, és a későbbiekben a kárbejelentéskor, kitöltött Gépjármű Kárbejelentő tartalmát. Ha a két nyomtatvány kitöltésében ellentmondást fedeznek fel az kármegosztáshoz, vagy a kárigény elutasításához is vezethet. Esetenként elegendő egy félreérthető szó vagy mondat ahhoz, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön a károsult és a biztosító elutasítsa a kárigényét.

Még a biztosítói kárbejelentés előtt célszerű – a károsult által egyértelműnek tartott esetekben is – kikérni gépjármű kárbejelentésben és a kártérítési igények összeállításában jártas független kárrendezési szakember tanácsát.

 

 

Hasonló cikkek

10 hozzászólás

 1. Gépkocsimmal való véletlen ütközéskor mindkét gépkocsiban kárt okoztam. Mi a teendő. Hogyan kell bejelentenem az okozott kárt a KGB Posta Biztosítónál és az Alianz Casco biztosítómnál?

 2. Sziasztok a generali biztositonal van az uriember aki gazdasági totalkart okozott nekem es a biztositója nemakar fizetni mert az uriember nem ismerte el a kárt és nem is veszik fel vele a kapcsolatot pedig a generali szerint keresik
  ilyenkor mi a teendő?

  1. Szia!
   Ez több mint kellemetlen…
   A pontos részleteket nem írtad le… Esetleg “ütközés nélküli kár”?
   Tanúkkal kéne bizonyítani…
   A károkozó elismerő nyilatkozata nélkül nehéz lesz, a biztosítónak sem érdeke rávenni a károkozót…
   Meg kellene próbálni személyesen, ha nem megy, közjegyzői fizetési meghagyást kéne beadni ellene.
   Ha 15 napon belül nem mond ellent, végrehajtható lesz.

 3. Eedeklodni szeretnek, hogy indigot kell hasznalni a kitoltesnel vagy ugy is jo ha 2 peldanyban toltjuk?

  1. Üdvözlöm!
   A kárbejelentőt csak a károsult tölti ki 1 példányban és adja le a biztosítójánál.
   A baleseti bejelentőt a károkozó és a károsult (A / B jármű) bármilyen módon kitölthetik (indigó, fénymásolás, géppel vagy kézírással…). A lényeg, hogy 2 db azonos tartalmú baleseti bejelentőt töltsenek ki, melyeken az aláírásoknak eredetinek kell lennie. Lehetőleg két tollal sk. írják alá.

 4. Üdvözlöm!
  Ausztriaban dolgozom, munka közben kint parkoló autómat összetörte egy autós, nem láttam az ütközést, csak amikor indultam volna haza a munkából. Ilyen esetben ki fizeti a ķárt?

  1. Kedves Csilla!
   Ha nincs meg a károkozó, nincs elismerő nyilatkozat vagy rendőrségi határozat a károkozásról a kgfb biztosítás nem fizet. Ekkor csak cascora lehet rendezni a kárt.
   Próbáljon kérdezősködni, látta-e valaki az ütközést.
   Nézzen körül, vannak-e térfigyelő kamerák melyek felvehették az esetet.
   Tegyen feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
   Sajnos más lehetőséget nem tudok javasolni.

 5. Parkoló autót súroltam, ma délelőtt, az én autómban ketkezett kár. Szemembe sütött a nap, nem is vettem észre, csak útólag a hangra lettem figyelmes. Temetőbe mentem, siettem, nem tudom a másik autó milyen sérülést szenvedett. Próbáljam megkeresni a tulajdonost, vissza tudok menni, egyedül álló 73 éves vagyok, 44 éve vezetek, soha nem volt semmilyen eseményem a legnagyobb (bonus-malus besorolásom van) félek mi van ha egyszerűen megver.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *