Gépjármű kárbejelentő letöltés

Gépjármű Kárbejelentő: az autókárok bejelentésére szolgáló Kárbejelentő nyomtatvány.

Gépjármű kárbejelentő Ezt a nyomtatványt a CASCO és a felelősségi (vétlenül elszenvedett, pl. KGFB) károk bejelentése esetén is ki kell töltenie. Mivel a Gépjármű Kárbejelentő a balesettel kapcsolatban lényegesen több információt tartalmaz a Baleseti bejelentőnél, kitöltésénél szintén fontos odafigyelni a tartalmára. Az egyszerűsített helyszínrajzon kívül szöveges leírást is tartalmaz, ami az  autóbaleset körülményeinek megítélésében a biztosítók oldaláról nagy jelentőséggel bír.

 A biztosítók összevetik az autóbalesetkor a felek által a helyszínen kitöltött Baleseti bejelentő, és a későbbiekben a kárbejelentéskor, kitöltött Gépjármű Kárbejelentő tartalmát. Ha a két nyomtatvány kitöltésében ellentmondást fedeznek fel az kármegosztáshoz, vagy a kárigény elutasításához is vezethet. Esetenként elegendő egy félreérthető szó vagy mondat ahhoz, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön a károsult és a biztosító elutasítsa a kárigényét.

Még a biztosítói kárbejelentés előtt célszerű – a károsult által egyértelműnek tartott esetekben is – kikérni gépjármű kárbejelentésben és a kártérítési igények összeállításában jártas független kárrendezési szakember tanácsát.

 

 

Hasonló cikkek

12 hozzászólás

 1. Gépkocsimmal való véletlen ütközéskor mindkét gépkocsiban kárt okoztam. Mi a teendő. Hogyan kell bejelentenem az okozott kárt a KGB Posta Biztosítónál és az Alianz Casco biztosítómnál?

 2. Sziasztok a generali biztositonal van az uriember aki gazdasági totalkart okozott nekem es a biztositója nemakar fizetni mert az uriember nem ismerte el a kárt és nem is veszik fel vele a kapcsolatot pedig a generali szerint keresik
  ilyenkor mi a teendő?

  1. Szia!
   Ez több mint kellemetlen…
   A pontos részleteket nem írtad le… Esetleg „ütközés nélküli kár”?
   Tanúkkal kéne bizonyítani…
   A károkozó elismerő nyilatkozata nélkül nehéz lesz, a biztosítónak sem érdeke rávenni a károkozót…
   Meg kellene próbálni személyesen, ha nem megy, közjegyzői fizetési meghagyást kéne beadni ellene.
   Ha 15 napon belül nem mond ellent, végrehajtható lesz.

 3. Eedeklodni szeretnek, hogy indigot kell hasznalni a kitoltesnel vagy ugy is jo ha 2 peldanyban toltjuk?

  1. Üdvözlöm!
   A kárbejelentőt csak a károsult tölti ki 1 példányban és adja le a biztosítójánál.
   A baleseti bejelentőt a károkozó és a károsult (A / B jármű) bármilyen módon kitölthetik (indigó, fénymásolás, géppel vagy kézírással…). A lényeg, hogy 2 db azonos tartalmú baleseti bejelentőt töltsenek ki, melyeken az aláírásoknak eredetinek kell lennie. Lehetőleg két tollal sk. írják alá.

 4. Üdvözlöm!
  Ausztriaban dolgozom, munka közben kint parkoló autómat összetörte egy autós, nem láttam az ütközést, csak amikor indultam volna haza a munkából. Ilyen esetben ki fizeti a ķárt?

  1. Kedves Csilla!
   Ha nincs meg a károkozó, nincs elismerő nyilatkozat vagy rendőrségi határozat a károkozásról a kgfb biztosítás nem fizet. Ekkor csak cascora lehet rendezni a kárt.
   Próbáljon kérdezősködni, látta-e valaki az ütközést.
   Nézzen körül, vannak-e térfigyelő kamerák melyek felvehették az esetet.
   Tegyen feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.
   Sajnos más lehetőséget nem tudok javasolni.

 5. Parkoló autót súroltam, ma délelőtt, az én autómban ketkezett kár. Szemembe sütött a nap, nem is vettem észre, csak útólag a hangra lettem figyelmes. Temetőbe mentem, siettem, nem tudom a másik autó milyen sérülést szenvedett. Próbáljam megkeresni a tulajdonost, vissza tudok menni, egyedül álló 73 éves vagyok, 44 éve vezetek, soha nem volt semmilyen eseményem a legnagyobb (bonus-malus besorolásom van) félek mi van ha egyszerűen megver.

 6. Kedves Végh Győző!
  Tájékoztatást szeretnék kérni,hogy mi a teendőm?
  2022.12.04-én éjjel a házunk előtti parkolóban szabályosan parkoló saját tulajdonú autómba hátulról 2x is belement egy ezüst színű Ford focus combi (NMS 946) forgalmi rendszámú autó.Az autó tulajdonosa nem nézte meg az autóban okozott kárt.
  Betétlap hátrahagyása nélkül elment.
  Engem az esetről egy házban lakó értesített aki az egészet látta.Ha szükséges vállalja tanúként meghallgassák.
  Fényképet és videót is készített. Ezek a birtokomban vannak.
  A rendőrségen 12.05-én este az adataimat felvették.A sérült gépjárművet lefényképezték(de már nagyon sötét volt).
  Az eljáró rendőr kolléga azt mondta,hogy másnap telefonon keresni fognak és majd nekik kell megküldenem a bizonyító fényképeket,videót valamint az autóban okozott kárról a fotót.
  Sajnos engem azóta sem keresett senki.
  Telefonon elértem a rendőrségen egy hölgyet aki azt mondta,hogy a kolléganő aki megkapta az ügyet nincs bent,de már elindították az ügyet,/ van már ügyirat szám/de nem tudom hogyan amikor az én birtokomban vannak a bizonyító képek és a videó felvétel.
  A károkozó autót azóta már több alkalommal láttam a parkolóban és ahogy elnéztem már több sérülés volt az autón. .
  Tehát az lenne a kérdésem,hogy ilyen esetben mikor és hogyan csináltathatom meg az autómat?Az én autóm hátsó lökhárítója sérült,rendszámtábla és a tartó törött el.

  Köszönettel
  Wikhardt Péterné
  Meg kell várnom a rendőrségi határozatot vagy próbáljam meg megint az ügyintézőt megkeresni?

  1. Tisztelt Wikhardt Péterné!
   Mivel a feltételezett károkozó rendszáma ismert a kárt be tudja jelenteni a feltételezett károkozó biztosítójánál. A kárbejelentő kitöltésekor jelezze, hogy rendőrségi eljárás van folyamatban és az eseménynek szemtanúja is van! A károkozó biztosítóját a MABISZ-tól tudja megkérdezni. A károkozó által aláírt károkozást elismerő nyilatkozat vagy az azt helyettesítő rendőrségi szabálysértési határozat hiányában nem fog kártérítést fizetni a biztosító, azonban a kárszemlét el tudja végeztetni. Ezt követően kezdődhet meg a javítás. Ha a károkozás bizonyítása nem sikerül, a kárt / javítás költségét Önnek kell állnia. Keresse az ügyintézőt, adja be a dokumentumokat / bizonyítékokat, haladjon az ügy…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *