Gépjármű kárbejelentő letöltés

Gépjármű Kárbejelentő: az autókárok bejelentésére szolgáló Kárbejelentő nyomtatvány.

Gépjármű kárbejelentő Ezt a nyomtatványt a CASCO és a felelősségi (vétlenül elszenvedett, pl. KGFB) károk bejelentése esetén is ki kell töltenie. Mivel a Gépjármű Kárbejelentő a balesettel kapcsolatban lényegesen több információt tartalmaz a Baleseti bejelentőnél, kitöltésénél szintén fontos odafigyelni a tartalmára. Az egyszerűsített helyszínrajzon kívül szöveges leírást is tartalmaz, ami az  autóbaleset körülményeinek megítélésében a biztosítók oldaláról nagy jelentőséggel bír.

 A biztosítók összevetik az autóbalesetkor a felek által a helyszínen kitöltött Baleseti bejelentő, és a későbbiekben a kárbejelentéskor, kitöltött Gépjármű Kárbejelentő tartalmát. Ha a két nyomtatvány kitöltésében ellentmondást fedeznek fel az kármegosztáshoz, vagy a kárigény elutasításához is vezethet. Esetenként elegendő egy félreérthető szó vagy mondat ahhoz, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön a károsult és a biztosító elutasítsa a kárigényét.

Még a biztosítói kárbejelentés előtt célszerű – a károsult által egyértelműnek tartott esetekben is – kikérni gépjármű kárbejelentésben és a kártérítési igények összeállításában jártas független kárrendezési szakember tanácsát.

 

 

6 hozzászólás: “Gépjármű kárbejelentő letöltés

 1. Gépkocsimmal való véletlen ütközéskor mindkét gépkocsiban kárt okoztam. Mi a teendő. Hogyan kell bejelentenem az okozott kárt a KGB Posta Biztosítónál és az Alianz Casco biztosítómnál?

 2. Sziasztok a generali biztositonal van az uriember aki gazdasági totalkart okozott nekem es a biztositója nemakar fizetni mert az uriember nem ismerte el a kárt és nem is veszik fel vele a kapcsolatot pedig a generali szerint keresik
  ilyenkor mi a teendő?

  1. Szia!
   Ez több mint kellemetlen…
   A pontos részleteket nem írtad le… Esetleg “ütközés nélküli kár”?
   Tanúkkal kéne bizonyítani…
   A károkozó elismerő nyilatkozata nélkül nehéz lesz, a biztosítónak sem érdeke rávenni a károkozót…
   Meg kellene próbálni személyesen, ha nem megy, közjegyzői fizetési meghagyást kéne beadni ellene.
   Ha 15 napon belül nem mond ellent, végrehajtható lesz.

 3. Eedeklodni szeretnek, hogy indigot kell hasznalni a kitoltesnel vagy ugy is jo ha 2 peldanyban toltjuk?

  1. Üdvözlöm!
   A kárbejelentőt csak a károsult tölti ki 1 példányban és adja le a biztosítójánál.
   A baleseti bejelentőt a károkozó és a károsult (A / B jármű) bármilyen módon kitölthetik (indigó, fénymásolás, géppel vagy kézírással…). A lényeg, hogy 2 db azonos tartalmú baleseti bejelentőt töltsenek ki, melyeken az aláírásoknak eredetinek kell lennie. Lehetőleg két tollal sk. írják alá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *