Gépjármű adásvételi szerződés minta 2021 letöltés

Az elmúlt évhez képest a nyomtatvány és nem változott. A 2021. évi gépjármű adásvételi szerződés minta ingyenesen letölthető, melyet akár számítógéppel is kitölthet!

Az adás-vételi szerződést hány példányban kell kitölteni?

Az autó adásvételi szerződést minimum kettő eredeti példányban kell kitölteni, de célszerű inkább négy példányban kinyomtatni lefénymásolni, melyeket lehetőleg kék tollal – az eladó, a vevő és a tanúk is – írjanak alá! Az eladó és a vevő az autó adásvételi szerződés minden oldalát lássa el szignójával! A szerződésnek vannak kötelező elemei, ezért célszerű ezt az ingyenesen letölthető adás vételi szerződés minta nyomtatványt használni.

 • 1 eredeti a gépjármű eladójáé
 • 1 eredeti a vevő példánya
 • 1 db eredeti szükséges a vevőnek a 15 napon belüli okmányirodai gépjármű átíráshoz (az eredeti adásvételi szerződést bevonják!)
 • 1 db szükséges az eladónak az autó eladásának 8 napon belüli okmányirodai bejelentéséhez (lehet másolat is, de az eredeti adásvételinek is ott kell lenni)

A gépjárműátírás menete adás-vétel után

Az adásvételi szerződés aláírásakor az eladó kötelező biztosítása azonnal megszűnik, a vevő pedig KGFB kötésre kötelezett. Ha előre nem gondoskodott a kötelező biztosítás megkötéséről, akkor bizony a hazaúton nincs érvényes kgfb biztosítása.

Szóval az autó, motor, teherautó, utánfutó, stb jármű adásvétel utáni lépések a következők:

  1. kötelező biztosítás kötés a tulajdonos vagy (ha van) üzembentartó nevére (az autó adásvétel előtt, vagy elindulás előtt célszerű online megkötni)
  2. eredetiségvizsgálat az árakról és menetéről a linkre kattintva olvashat
  3. autó átírás 15 (!) napon belül, a gépjárműátírás költségeit itt kiszámíthatja15 hozzászólás: “Gépjármű adásvételi szerződés minta 2021 letöltés

 1. Mi az eljárás ,milyen nyomtatvány kell ha 2 tulajdonos lesz 50-+50 arányban .Van e erre külön nyomtatvány.

 2. “Sima” gépjármű átírás, elvileg a kötelező maradhat a régi, csak be kell jelenteni a kgfb biztosítónál a tulajdonosváltást.

 3. Üdv.Mi a helyzet akkor.Ha én ma vettem egy autót.Megírtuk az adásvételi szerződést.Elindultunk haza.Már fél úton jártunk amikor kigyulladt egy lámpa a müszerfalon.Félreálltunk.De nem vagyok szerelő.Tovább mentünk.Pár km mulva a motor felpörgött.És nem esett vissza a fordulat.Félreálltam.Felnyitottam a motorháztetőt.Akkor már fujta a vizet.Mit lehet ilyenkor tenni.Mivel hogy az elöző tulaj áradozott a motorról.Te adásvételikor nem mondott hibát a motorról.Van e ilyenkor megoldás?A választ előre is köszönöm.

  1. Üdv!
   Gyorsan vissza az eladóhoz, el kell állni az adás-vételtől. Ha autókereskedéstől vette köteles visszaadni a vételárat, ha magánszemélytől akkor nem…

 4. Holes László
  Lehet-e az adásvételi szerződést tanúként a két szülőnek aláirni,ha a vevő a gyermrkük!!

  1. Kedves László!

   Amennyiben a gyermek (vevő) kiskorú, az adás-vételi szerződés aláírását (vevő) a kiskorú képviseletében valamely szülőnek kell aláírni.
   Az a szülő értelemszerűen már nem írhat alá tanúként.

   1. Honnan lehetne letölteni olyan adásvételi szerződést, amiben kiskorú a vevő és a törvényes képviselője lenne az üzembentartó?

    1. Üdvözlöm!
     Próbáljon a neten keresni Word-ben szerkeszthető gépjármű adás-vételi szerződést. A vevő adatai részt másolja, és illessze be a vevő adatai alá, majd nevezze át “Törvényes képviselő adatai”-ra.
     Kiskorú vevő esetén az eladó, a vevő és a törvényes képviselő adatait is kell hogy tartalmazza a szerződés.
     A kiskorú vevő nevében a törvényes képviselő ír alá.

 5. Adasvételi szerződéskor érvényes ha a vevő a valalkozasa pecsétjêvel tőlti ki?!

 6. Magyar rendszámu autónkat szeretnénk ukrajnában forgalomba helyezni. Mi a teendőnk? Forgalmi, biztosítás, müszaki, minden érvényes. A kocsi a feleségem nevén van ő magyar állampolgár én ukrán vagyok. Ukrajnában élünk.

  1. Üdvözlöm!
   Nemzetközi kárrendezéssel foglalkozunk, így a gépjármű külföldi honosításával kapcsolatban pontos információt nem tudok adni.
   A kivitel előtti teendőkről a Kormányablaknál érdeklődjön, a forgalomba helyezésről pedig az ukrán hatóságnál.

 7. Üdvözletem!

  A következő kérdéseim lennének!

  1.Vásárolok egy autót rövid ídőn belül a mostani gépjárművemet átadnám a volt feleségemnek aki az én lakcímemre van hivatalosan bejelentkezve …….ebben az esetben adás-vételi szerződést kell írnom vagy elég lenne az üzembentartói is…….mindezt azért kérdezném,hogy ebben az esetben az én mostani bónusz fokozatomat a megvásárolandó új autóra szeretném tetetni és ahoz elég az üzembentartói is!?
  Viszont a feleségemnek is van a nevén gépjármű amit meg a lányomnak a nevére írnánk át ajándékozás címén(kell vásárlási összeg a szerződésben?) amivel tisztában vagyok!
  Szóval mi lenne a legolcsóbb és legjobb megoldás én és a volt feleségem közötti ügymenetre,(Egyszerre írni egy időpontra az adásvételiket esetlegesen üzembentartóit és az ajándékozási szerződéstt!?)hogy az én új autómra megkapjam az idáig gyűjtött bónuszomat és a feleségem B8-as bónusza se vesszen el ő is tudhassa tovább vinni bónuszát az én volt autómra!?

  Várom megtisztelő válaszát!

  Tisztelettel:József

  1. Kedves József!
   Javasolt eljárási sorrend a következő:
   – Volt felesége ajándékozza oda lányuknak az autót. Lányuk lesz a tulajdonos, egyben az üzembentartó is. Az ajándékozási szerződés dátumával lányuk kössön egy új kötelező biztosítást. Feltételezem előzménybiztosítása nincs, új belépő lesz a kgfb rendszerben. Fiatal kora és jogosítványa miatt az A0 kgfb díj elég magas lesz. Valahol egyszer el kell kezdeni…
   Felesége az ajándékozási szerződés dátumával és annak másolatával mondja le a régi kgfb-t, fizesse meg a díjat is.

   – Ha volt felesége nem akar tulajdonjogot szerezni az autóban akkor nem kell átíratni, elég az üzembentartói jogot átadnia részére. Az ügymenet azonos a fent leírtakkal.

   – Ön megköti az új autójára a kgfb-t és előzménybiztosításban jelzi a korábbi rendszámot, kötvényszámot és biztosítót. A bonus megmarad / átkerül az új autóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *