Gépjármű adásvételi szerződés minta 2019 letöltés

A 2019. évi gépjármű adásvételi szerződés minta ingyenesen letölthető, melyet akár számítógéppel is kitölthet!

Az adás-vételi szerződést hány példányban kell kitölteni?

Az autó adásvételi szerződést minimum kettő eredeti példányban kell kitölteni, de célszerű inkább négy példányban kinyomtatni lefénymásolni, melyeket lehetőleg kék tollal – az eladó, a vevő és a tanúk is – írjanak alá! Az eladó és a vevő az autó adásvételi szerződés minden oldalát lássa el szignójával! A szerződésnek vannak kötelező elemei, ezért célszerű ezt az ingyenesen letölthető adás vételi szerződés minta nyomtatványt használni.

 • 1 eredeti a gépjármű eladójáé
 • 1 eredeti a vevő példánya
 • 1 db eredeti szükséges a vevőnek a 15 napon belüli okmányirodai gépjármű átíráshoz (az eredeti adásvételi szerződést bevonják!)
 • 1 db szükséges az eladónak az autó eladásának 8 napon belüli okmányirodai bejelentéséhez (lehet másolat is, de az eredeti adásvételinek is ott kell lenni)

A gépjárműátírás menete adás-vétel után

Az adásvételi szerződés aláírásakor az eladó kötelező biztosítása azonnal megszűnik, a vevő pedig KGFB kötésre kötelezett. Ha előre nem gondoskodott a kötelező biztosítás megkötéséről, akkor bizony a hazaúton nincs érvényes kgfb biztosítása.

Szóval az autó, motor, teherautó, utánfutó, stb jármű adásvétel utáni lépések a következők:

 1. kötelező biztosítás kötés a tulajdonos vagy (ha van) üzembentartó nevére (az autó adásvétel előtt, vagy elindulás előtt célszerű online megkötni)
 2. eredetiségvizsgálat az árakról és menetéről a linkre kattintva olvashat
 3. autó átírás 15 (!) napon belül, a gépjárműátírás költségeit itt kiszámíthatja


13 hozzászólás: “Gépjármű adásvételi szerződés minta 2019 letöltés

 1. Mi az eljárás ,milyen nyomtatvány kell ha 2 tulajdonos lesz 50-+50 arányban .Van e erre külön nyomtatvány.

 2. Üdv.Mi a helyzet akkor.Ha én ma vettem egy autót.Megírtuk az adásvételi szerződést.Elindultunk haza.Már fél úton jártunk amikor kigyulladt egy lámpa a müszerfalon.Félreálltunk.De nem vagyok szerelő.Tovább mentünk.Pár km mulva a motor felpörgött.És nem esett vissza a fordulat.Félreálltam.Felnyitottam a motorháztetőt.Akkor már fujta a vizet.Mit lehet ilyenkor tenni.Mivel hogy az elöző tulaj áradozott a motorról.Te adásvételikor nem mondott hibát a motorról.Van e ilyenkor megoldás?A választ előre is köszönöm.

  1. Üdv!
   Gyorsan vissza az eladóhoz, el kell állni az adás-vételtől. Ha autókereskedéstől vette köteles visszaadni a vételárat, ha magánszemélytől akkor nem…

 3. Holes László
  Lehet-e az adásvételi szerződést tanúként a két szülőnek aláirni,ha a vevő a gyermrkük!!

  1. Kedves László!

   Amennyiben a gyermek (vevő) kiskorú, az adás-vételi szerződés aláírását (vevő) a kiskorú képviseletében valamely szülőnek kell aláírni.
   Az a szülő értelemszerűen már nem írhat alá tanúként.

   1. Honnan lehetne letölteni olyan adásvételi szerződést, amiben kiskorú a vevő és a törvényes képviselője lenne az üzembentartó?

    1. Üdvözlöm!
     Próbáljon a neten keresni Word-ben szerkeszthető gépjármű adás-vételi szerződést. A vevő adatai részt másolja, és illessze be a vevő adatai alá, majd nevezze át “Törvényes képviselő adatai”-ra.
     Kiskorú vevő esetén az eladó, a vevő és a törvényes képviselő adatait is kell hogy tartalmazza a szerződés.
     A kiskorú vevő nevében a törvényes képviselő ír alá.

 4. Adasvételi szerződéskor érvényes ha a vevő a valalkozasa pecsétjêvel tőlti ki?!

 5. Magyar rendszámu autónkat szeretnénk ukrajnában forgalomba helyezni. Mi a teendőnk? Forgalmi, biztosítás, müszaki, minden érvényes. A kocsi a feleségem nevén van ő magyar állampolgár én ukrán vagyok. Ukrajnában élünk.

  1. Üdvözlöm!
   Nemzetközi kárrendezéssel foglalkozunk, így a gépjármű külföldi honosításával kapcsolatban pontos információt nem tudok adni.
   A kivitel előtti teendőkről a Kormányablaknál érdeklődjön, a forgalomba helyezésről pedig az ukrán hatóságnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *