Traffipax menetrend 2015. április – Csütörtöktől már élesben „vadásznak” az új traffipaxok!

Üzemelnek a szupertraffipaxok, retteghetnek a gyorshajtók

Véget ért a tesztüzem, 2015.03.26-től retteghetnek a gyorshajtók és egyéb közlekedési szabálysértők, mert megkezdődik rendszer „éles” üzeme, így a szabályszegőnek a szabálysértés mértékétől függő bírsággal kell számolnia. A baleseti statisztikák javulását és a bírságolásokból 10 milliárdos nagyságrendű bevételt vár a költségvetés.

Korábban mi is hírt adtunk portálunkon, hogy a VÉDA névre keresztelt új 160 db mobil (mozgó) egység u.n. intelligens kamera rendszerek tesztüzeme megkezdődött. Ezek az új traffipaxok nem csak a sebességtúllépést képesek mérni, hanem –több egyéb adat ellenőrzése mellett- rögzítik a buszsáv jogosulatlan igénybevételét, továbbá a biztonsági öv használatának mellőzését is.

Az éjszaka száguldozók sem lehetnek biztonságban, mert a rendszer éjjel is „lát”

ekkor azonban a gyorshajtónak „be kell érnie” egy fekete – fehér fényképpel.

Gyorshajtási bírságok tételei
Gyorshajtási bírságok tételei

A VÉDA rendszer üzembe helyezésétől a súlyos sérüléssel járó és halálos kimenetelű közúti balesetek számának csökkenését is várják, mivel ezek a baleseti statisztikák 2014. évben sajnálatos módon kedvezőtlenül alakultak. Magyarország közútjain, halálos kimenetelű közúti baleset következtében 2013-ban 591-en, míg 2014-ben 626-an vesztették életüket. A teljes cikket a police.hu rendőrségi portálon olvashatja.

2015. április havi sebesség ellenőrzések, traffipaxok ütemezésének országos listája.

Havonta frissülő traffipax lista letöltése

Hogyan előzze meg a gyorshajtási bírságot?

A Waze névre hallgató elsősorban autós közösségi mobiltelefon alkalmazás segítségével elkerülheti az útlezárásokat, torlódásokat és előjelzi a fixen telepített és mobil traffipaxokat is. A rendszer lényege, hogy az autósok valós idejű közlekedési és traffipax információkat töltenek fel, így az alkalmazás segítségével gyorsabban célba érhet, – szó szerint alternatív utakon kivezeti Önt a forgalmi dugókból (!) – és jó eséllyel megúszhatja a bírságot is.

Nem fizet a biztosító? Káresemény érte? Mielőtt a biztosítójába menne, jöjjön be hozzánk! A legjobbat hozzuk ki a legrosszabból!

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *