Traffipax *menetrend*, havonta frissül

A rendszeres gyorshajtással nagy esélyünk van, hogy „beleszaladunk” egy fixen telepített, vagy mobil traffipaxba, melynek bírsága igazán borsos összegű – sebességtől függően – 30.000.- Ft-tól 300.000.- Ft-ig terjed.

Gyorshajtási bírságok
Gyorshajtási bírságok

Egyébként egy szabályokat tisztelő és be is tartó békésen vezető sofőr is belefuthat egy-egy értelmetlenül elhelyezett („ottfelejtett”) sebességkorlátozó táblánál „vadászó” traffipaxba. A közhiedelemmel ellentétben a büntetésként kirótt bírság nem a rendőrség kasszájába megy, hanem ez is az állami költségvetési bevételt gyarapítja.

Sebesség ellenőrzések, traffipaxok ütemezésének országos listája. (letölthető)

 

Így védekezhet a szupertraffipaxok ellen

Léteznek különböző radar detektorok és lézer blokkolók melyekkel védekezhet a szupertraffipaxok ellen, ám ezek használata sem nyújt 100%-os biztonságot, ráadásul az utóbbi használata tiltott és egy „lebukás” komoly bírsággal járhat!

Legális és hasznos viszont a „Waze” android és IOS mobil eszközökre ingyenesen letölthető magyar nyelvre is átállítható közösségi alkalmazás, melyben a közlekedők önkéntesen és valós időben megosztják a forgalmi adatokat, torlódás, baleset és „vadászó traffipaxok” helyszínét is. A Waze előjelzi a fixen telepített szupertraffipax kapukat is.


A gyorshajtási bírság megelőzésének legegyszerűbb módja, ha betartja a sebességhatárokat!

Gyorshajtással nem csupán saját, de mások testi épségét is veszélyeztetjük. Nagy sebességgel bekövetkezett közúti baleseteknél a súlyos személyi sérülések és jelentős összegű gépjárműkárok gyakorisága fokozottan megnő!

Nem fizet a biztosító? Káresemény érte? Mielőtt a biztosítójába menne, jöjjön be hozzánk! A legjobbat hozzuk ki a legrosszabból!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *