Összetörték a kocsimat. Kifizeti a biztosító a szállítási költséget?

Ha a balesetben Ön volt a vétlen fél és a kárrendezés a kötelező felelősségbiztosítás alapján történik, akkor igen, ezt a kárt is kifizeti a biztosító. A kártérítésnek a lényege, hogy mindig az eredeti állapotot kell visszaállítani. Ha egy autó mozgásképtelen, akkor azt el kell szállítani, meg kell javítani, s mindezekkel kapcsolatban a tulajdonosnak költségei keletkeznek. Ezek indokoltan, jogosan felmerülő költségek, melyeket a kárrendezés során meg kell téríteni.

A kárigény benyújtásakor előfordulhat, hogy a biztosító mégis vitatja egyes tételek jogosságát. Például a szállítási költség tekintetében megkérdőjelezhetik, hogy a sérült autót miért a több száz kilométerre lévő saját telephelyre, s miért nem egy közeli javítóműhelybe szállították? A felmerülő költségek szükségességét éppen ezért meg kell tudni indokolni.

Ha a kárrendezés a CASCO biztosítás alapján történik, akkor az elismert költségek köre attól függ, hogy a szerződés mit tartalmaz. Általában minél alacsonyabb egy biztosítás díja, annál kevesebb költségre nyújt kártérítést. Érdemes alaposan megvizsgálnia az Ön biztosításának részletes feltételeit, hogy pontosan milyen típusú károkra, mekkora összegű kártérítést nyújt!

A magasabb kártérítés érdekében kárrendezési irodánk minden részletre kiterjedően szakszerűen összeállítja kárigényét.

Segítünk hozzájutni az elérhető

legmagasabb kártérítési összegekhez!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *