Kontroll alatt tartható kármegosztások

Ön vajon pontosan tudja követni, hogy a biztosítója milyen károkat számolt el, mekkora kifizetéseket teljesített az Ön szerződése terhére? Tartsa szigorú kontroll alatt a biztosítási ügyeket, s ezzel megelőzheti, hogy a sofőrjei „ajándékba” vagy némi aprópénzért adják a haveroknak a kitöltött baleseti bejelentőket az Ön kontójára.

Figyeljen a kármegosztásra

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások díjának meghatározásakor az egyik legnagyobb jelentőségű tétel, hogy a szerződő autós korábban mennyi kárt okozott. Nem is csoda, hogy ennek jelentősége van: a biztosítók azokat az ügyfeleket keresik, akik nem okoznak balesetet, akik után nem kell kártérítéseket kifizetni. Aki kárt okozott, az a következő évben jóval magasabb, akár többszörös biztosítási díjra számíthat.

A kárhányad rendszeres figyelemmel kísérésével és a kármegosztásra törekvéssel megakadályozhatja kötelező biztosítási díjának indokolatlan növekedését. (fotó: MTI)
A kárhányad rendszeres figyelemmel kísérésével és a kármegosztásra törekvéssel megakadályozhatja kötelező biztosítási díjának indokolatlan növekedését. (fotó: MTI)

Ha volt károkozás, akkor „flottabiztosításoknál” az sem mindegy, hogy a biztosító mekkora összegű kártérítéseket számolt el a szerződés terhére. Egészen más elbírálás alá esik, ha csak egy kisebb koccanás után kellett fizetni, vagy ha egy alaposan összetört autó helyreállítását kell rendezni a kötelező terhére.

Ha a fuvarozó látja, hogy a biztosító mekkora kárkifizetést akar az ő szerződésére terhelni, akkor még elképzelhető, hogy be lehet avatkozni. A kár nagyságát persze utólag már nem lehet befolyásolni. De felül lehet vizsgáltatni a felelősség kérdését. Ha a sofőr kárt is okoz valakinek, akkor sem biztos, hogy 100 százalékban az ő hibája miatt következett be a baleset! A kármegosztás pontosan azt jelenti, hogy meg kell vizsgálni mind a két fél felelősségét a balesetben. Letörtem valakinek a tükrét? Lehet, hogy ő is felelős volt, mert szabálytalanul túl közel jött hozzám, vagy tiltott helyen parkolt az út szélén. Sok olyan körülmény lehet, ami csökkenti a balesetet okozó sofőr felelősségét.

Kármegosztást, a felelősség mértékét a későbbiekben is lehet vitatni

A baleseti bejelentő kitöltése során nagyon fontos, hogy a sofőr átgondoltan és minden apró részletre kiterjedően töltse ki a baleseti bejelentőt, ha úgy érzi, hogy nem, vagy csak részben felelős, akkor azt írja a kék-sárga baleseti bejelentőre. Ha ezt aláírja, akkor megfelelő kárrendezési szakértelemmel utólag is lehet egyezkedni a felelősség kérdésében, azonban minden későbbi – akár ellentétes állítást – alaposan bizonyítani kell. De ha a helyszínen nem vállalja egyik fél sem a felelősséget, akkor ezt alaposan ki kell vizsgálni. És a vizsgálat során könnyen lehet, hogy a 100 százalékos felelősséget egy 70-30, vagy 50-50 arányú felelősségre lehet csökkenteni. S hogy ez miért fontos? Azért, mert a jövő évi flotta biztosítási díj kialakításakor egyáltalán nem mindegy, hogy 5 milliós, vagy 3 milliós kárkifizetést terhelnek az Ön biztosítására.

Figyeljen az „ajándékba” adott baleseti bejelentőkre is

Sajnos, előfordul olyan eset is, amikor a fuvarozó cég vezetője nem is tudja, hogy „balesetet okozott”. Indokolt az idézőjel, hiszen könnyen lehet, hogy valójában nem is volt semmilyen baleset sem. Csak volt egy barátságos sofőr, aki segíteni akart a haverján, aki összetörte a tükröt, vagy meghúzta az autó elejét, s adott neki egy kitöltött kárbejelentőt. Külföldi fuvarok során az is gyakran előfordul, hogy a sofőr nem beszéli a baleset helye szerinti ország nyelvét, és akár a helyszínelő rendőr sürgetésére is inkább aláírja a baleseti bejelentőn, hogy elismeri a felelősségét, csak had meneküljön a kényes baleseti szituációból. Úgy gondolta, hogy neki ez nem kerül semmibe, úgyis a biztosító fizet, igaz? Lehet, hogy Ön észre sem venne egy néhány tízezres kifizetést, a következő évi biztosítási díjban viszont biztosan gondot okozna ez az összeg is.

Az ilyen esetek rendszerint csak későn derülnek ki, amikor már nem lehet mit változtatni. A fuvarozó csak azzal szembesül, hogy a kárkifizetésre hivatkozva a szükségesnél sokkal magasabb díjat ajánl a biztosítója. Megkapja a kifizetésekről szóló elszámolást, de lehet, hogy fél évvel az események után, vagy csak a következő évi biztosítási díj értesítőjével együtt, utólag. Ennyi idő elteltével már le is zárulnak az ügyek, nem lehet rajtuk változtatni.

Van mód a kárhányad figyelésére

Jó tudni, hogy van lehetőség a kárhányad figyelésére. A velünk szerződésben álló ügyfelek számára ezt rendszeresen meg is tesszük. Rendszeresen lekérjük a biztosítók elszámolását, kárnyilvántartását, s felfigyelünk, ha valami szokatlant találunk rajta.

A kárhányad rendszeres figyelésével Ön nem csak a következő évi biztosítási díjakon spórolhat. Például összegezni tudja, hogy melyik sofőre mennyi kárt okoz. Ki az, akinél az átlagosnál több káresemény történik? Nem nagyok, csak letörik egy tükör, meghúz a pótkocsi egy személyautót.  Nem kizárt az sem, hogy a gépkocsivezető némi aprópénzért adja a kitöltött kárbejelentőket a régi cimboráknak a főnök biztosítása terhére. Neki egy szívesség, talán plusz bevétel, Önnek dráguló biztosítás a jövőben. Észreveheti ezt a játékot, ha szigorú kontroll alatt tartja a kárbejelentéseket.

Kárrendezési iroda 728 - 90- 009-5

Szolgáltatásaink:

  • Személyi sérüléssel kapcsolatos kárigények intézéseBaleseti Kárrendezési iroda
  • Nemzetközi és belföldi baleseti kárigények összeállítása
  • Élet és baleseti járadékigények összeállítása
  • Sérelemdíj igények érvényesítése
  • Biztosítói kárrendezés gyorsítása
  • Gépjárműkárok rendezése
  • Igazságügyi műszaki kárszakértői tevékenység
  • Biztosítási szakjogász általi jogi képviselet
  • Európai baleseti bejelentő (kék-sárga) letöltése.
  • Személy és árufuvarozók biztosítási szerződéseinek felülvizsgálata a kárrendezési specialista szemszögéből

A szerzőről:

Végh Győző

Végh Győző

Magánszemélyek és vállalkozások biztosítási igényeinek korrekt kiszolgálásával több évtizede foglalkozom. Az utóbbi években egyre többször tapasztaltam, hogy a biztosítók nem minden esetben fizetik ki az ügyfelek jogos kárigényét. Írásaink által is igyekszünk segítséget nyújtani a biztosítás és a kárrendezés útvesztőiben, ha bekövetkezik a káresemény, a károsult minél magasabb kártérítést kaphasson. Cikkeinket ügyvéd, biztosítási szakjogász, gépjármű műszaki igazságügyi szakértő kollégáim is ellenőrzik. Balesetmentes közlekedést, – ha bekövetkezik a baleset – magas kártérítést kívánok.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *