Tizenhat hónapja fut a biztosítási kártérítés után!

Mór – Nagy János még 2009. júliusában szenvedett balesetet a Kert és a Deák Ferenc utca kereszteződésében. Nem az ő hibája volt, a biztosítótól azonban azóta várja pénzét.

A biztosítási kártérítés kifizetése miért hosszadalmas?

Az igazságügyi szakértő véleménye szerint a másik fél volt a vétkes, aki lakott területen belül 100 kilométeres sebességgel haladt, és mintegy 80 méterre állt meg az ütközés helyétől. A kereszteződés nehezen belátható, bukkanó is tarkítja az útszakaszt. A panaszos kidugta autója orrát, hogy kilásson, ekkor hajtottak bele nagy sebességgel.

A biztostási kártérítés összegéhez hosszadalmas eljárás után juthat hozzá. A gyorsabb és magasabb összegű kártérítés érdekében a biztosítói kárbejelentés előtt keresse fel irodánkat!
A biztosítási kártérítés összegéhez hosszadalmas eljárás után juthat hozzá. A gyorsabb és magasabb összegű kártérítés érdekében a biztosítói kárbejelentés előtt keresse fel irodánkat!

A baleset okozója 66 ezer forintos bírságot kapott, és kilátásba helyezték jogosítványa öt hónapra való bevonását. A rendőrség utóbbitól eltekintett. – Az igazi probléma akkor kezdődött, amikor hónapok múlva levelet kaptam a biztosítómtól, mely szerint ők nem fizetik meg a káromat, biztosítási kártérítésre nem vagyok jogosult – meséli felháborodva a rokkantnyugdíjas Nagy úr.

Az indoklás: a másik autó E-00-ás, ideiglenes rendszámmal közlekedett, amely az eset előtt két héttel lejárt, így biztosítva sem volt. Az ügy 2009. novemberében a Magyar Biztosítók Szövetségéhez (MABISZ) került át.

Totálkáros lett az autó

Az Allianz biztosító kárfelmérője még augusztusban felmérte az autóban keletkezett kárt és megállapította, hogy a baleseti kártérítés nagysága alapján: autóm totálkárosra törött. Egy tízéves gépkocsiról van szó, nem érdemes ennyi pénzt rákölteni a felújítására, csak ha a biztosító fizetne – de nem teszik. A legdühítőbb az, hogy 2010-re be kellett fizetnem a kötelező biztosítást a törött autó után, amivel egy métert sem tettem meg vagy másfél éve. Idén novemberben tudtam meg a biztosítómnál: ha vinnék bontási papírt, fél évre kivonathatnám a forgalomból, így nem kellene kötelező gépjármű felelősség-biztosítást fizetnem.

Autóbaleset - baleseti kártérítési ügyek rendezése - Kárrendezési iroda

A károsult olvasónak egyébként az egész üggyel kapcsolatban panasza van. A rendőrségen először úgy kezelték, mintha ő lenne a vétkes, a biztosító több hónapos átfutási idővel küldi neki a leveleket, az ügyintézőket lehetetlen elérni telefonon.

Nagy úr kétségbeesésében a BÜSZI Biztosítási Szaktanácsadó Kft.-hez fordult segítségért, ők megpróbálnak eljárni a MABISZ-nál, akiknek szüksége lenne a másik gépkocsi törzsadataira. Ügyvéden keresztül megpróbálták felvenni a kapcsolatot a baleset okozójával, sikertelenül: a telefonon előfizető nem kapcsolható, az illetővel nem tudnak tárgyalni. Az esettel kapcsolatban szerettük volna megtudni az Allianz Biztosító álláspontját is, de megkeresésünkre nem válaszoltak.

Lukács Károly

Forrás: Feol.hu

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *