Légfék-alkatrészek: a felújítás lesz a legjobb megoldás

Felujitott Wabco EBS pótkocsi-vezérlőszelep

Biztonságos, mégis gazdaságos megoldást keres fékalkatrészek utánpótlására? A gyári alkatrész általában túl drága, az utángyártott alkatrészeknek pedig sok esetben a minősége nem megbízható (ha egyáltalán fellelhetőek persze). Köztes megoldásként legjobb döntés a gyári, felújított alkatrészek használata, ezt kínálja Önnek a LegfekCentrum.hu szakembergárdája. Amikor pedig műszaki vagy gazdasági okokból nem lehetséges a felújítás, az eredeti új alkatrészt is megtalálja nálunk.

És kihez forduljon, amikor javítókészletekre van szüksége? Ön szerint van, aki jobban ért hozzájuk, mint egy felújító?

Légfékben otthon vagyunk. Kompresszorok, féknyergek, levegőelőkészítő egységek illetve a régebbi generációs légszárítók, négy- és többkörös védőszelepek, egy- és kétcsatornás EBS modulátorszelepek, ABS modulátorok, fékerőszabályzó szelepek, relészelepek, szintezőszelepek, lábfékszelepek, mágnesszelepek és kuplungrásegítők, garanciával, megbízható forrásból.

Olcsó megoldások helyett: a légfék legyen elsőrendű biztonsági berendezésként kezelve!

Sok vállalkozó már csak a kárrendezés során keletkező szakértői véleményből, vagy a baleseti kárigénye elutasítása kapcsán döbben rá arra, hogy alkatrészválasztása mennyire befolyásolta járműve biztonságát. Vajon hány cégvezető fejében futott már végig a gondolat, hogy ha a bizonytalan utángyártott vagy bontott helyett az ugyan többe kerülő, de gyári technológiával felújított alkatrészt választja, akkor a baleset sem következett volna be?

Wabco EBS tréler vezérlők
Wabco EBS tréler vezérlők a Légfékcentrum raktárában

A légfék nem játék, elsőrendű biztonsági berendezése egy 80-100 km-es sebességgel robogó, 40 tonnás járműnek. A járművezető a beépített fékalkatrész megbízhatóságára bízza a saját életét és a körülötte közlekedőkét, valamint az ártatlan járókelőkét is.

A légfék-alkatrészek beépítése elsősorban nem gazdasági, hanem felelősségi kérdés kell, hogy legyen! Fékjavítás esetén nem keresheti kizárólag a legolcsóbb, – ám ki tudja, milyen forrásból származó – alkatrészt. Ne bízza Ön és mások életét, biztonságát, “sufniműhelyben” készülő, sokszor ellenőrizhetetlen kínai alkatrészeket tartalmazó “időzített bombákra”.

Önnek olyan forrásra van szüksége, ahonnan megbízható, ám a sokak szerint túlárazott eredeti gyári termékeknél olcsóbb alkatrészeket szerezhet be haszongépjárművéhez?

Ilyen fékalkatrészeket kínál Önnek a LegfekCentrum.hu!

A légfék a specialitásunk

A LegfekCentrum.hu nem egy hirtelen jött ötletet meglovagoló, a semmiből előtűnő vállalkozás.

Történetünk 1965-re nyúlik vissza, amikor egy családi ház pincéjében elindult egy kis gépműhely, klasszikus családi vállalkozásként. Nagyot ugorva az időben: 1994-ben hagyta el telephelyünket az első külföldre induló szállítmány. Ma pedig 2 országban, 3 telephelyről a világ 108 országába exportálunk felújított alkatrészeket, miközben a cég megmaradt annak a megbízható családi vállalkozásnak, mely 50 évvel ezelőtt volt.

De mitől is lesz egy alkatrész megbízható? A LegfekCentrum.hu minőségpolitikája egyértelmű ebben a kérdésben. Az a célunk, hogy kívül-belül a lehető legjobban megközelítsük az eredeti alkatrészek szintjét. Exportpiaci ügyfeleink mindig is ezt követelték meg tőlünk, jelentősen magasabbra emelve a lécet, mint amihez belföldi piacon dolgozó versenytársaink hozzászoktak. Ami Kelet-Európában, a “jó-lesz-az” kategória, azzal Németországban egyszer lehet próbálkozni és örökre leírta magát a gyártó.

A felújítás kockázata

Felújításra csak olyan cseredarabokat veszünk át, amelyek a normál, üzemszerű elhasználódás nyomait mutatják.  Kiszűrjük a repedéseket, sérüléseket és erőszakos behatásokat, korábbi szakszerűtlen javításokat (ez utóbbinak régiónkban sajnos gyakori megnyilvánulási formája a házi barkácsolás), az öntvényt ért hősokkot, deformációt, átalakítást. Elvi jelentősségű kérdés, hogy nem újítunk fel utángyártott alkatrészeket, nem használunk fel megbízhatatlan, kínai forrásból származó öntvényeket. Ez utóbbiak ugyan egyre jobban elterjednek a piacon, de véleményünk szerint komoly biztonsági kockázatot jelentenek.

Felújított kompresszorok
Felújított kompresszorok

Nálunk nincs részleges felújítás, nincsenek bizonytalan eredetű kínai alkatrészek, nincs “toldozás-foltozás”, vagy bármilyen más kétes eredménnyel járó műszaki kompromisszum.

Nagy darabszámú szériafelújítás során egyébként sem térhetünk el a minősített technológiától. Nem spórolhatunk a beépítésre kerülő javítóalkatrészeken sem. Mindez későbbi hibalehetőséget jelentene, na meg a hatékonyság romlása miatt szinte azonnali anyagi veszteséget is.

Amikor a szomszéd faluból hoznak vissza egy felújított alkatrészt, hogy “reszelni kellene még rajta egy kicsit, mert nem igazán jól működik”, az még egy viszonylag kezelhető szituáció. Persze azoknál, akiknél ez még összeegyeztethető a szakmai hitvallással. Ha viszont már a világ másik végéről kellene gyorspostával visszahozni a reklamált alkatrészt, akkor már nagyon is húsba vágó a kérdés. Nem vállalható kockázat, hogy az egy darabos kiesés, vagy akár csak kisebb esztétikai kifogás miatt automatikusan zároljanak egy több száz darabos készletet! Mindennek tökéletesnek kell lennie.

Tudjuk jól, hogy aki nem ezzel a hozzáállással végzi a munkáját, az hamar érezni fogja a bankszámláján az elkövetett súlyos hibát. Németországban magasabb árat lehet elkérni a munkánkért, de reklamáció esetén a következmények is többe kerülnek.

Rendelkezünk minden szükséges engedéllyel, ISO tanúsítvánnyal is. A lényeg azonban az, hogy minőségbiztosítási rendszerünknek fontos eleme a következetes tesztelés és a zéró-tolerancia a minőségi végátvétel során.

Megbízható eljárás a légfék-felújítás?

Sokan használják érdemtelenül a “felújítás” szót kétes minőségű barkácsolásukra. Amit a LegfekCentrum.hu kínál, sokkal inkább tekinthető már a fékalkatrészek újragyártásának, mint hagyományos felújításnak.

Tudjuk jól, hogy a műszaki emberek világában nincsenek csodák és mítoszok. Okok és okozatok vannak. Megfelelő típusismerettel nagyon jó hatásfokkal lehet a légfékrendszer alkatrészeit is felújítani, ha valaki hajlandó a rövidtávú anyagi előnyök helyett, hosszútávú befektetésként tekinteni az ügyre.

A minőségi felújítás a következő fő pilléreken áll:

  • szakmai tapasztalat és folyamatosan képzett, motivált szakembergárda
  • nagy darabszámra optimalizált folyamatok
  • következetes minőségellenőrzés a beérkező cseredaraboknál és a javítóalkatrészeknél
  • integrált informatikai rendszer, amely garantálja a visszakövethetőséget
  • minőségi végátvétel
  • a tulajdonosi kör szakmai igényessége

Az általunk felújított fékalkatrészek használatával Ön takarékosabban tudja a szükséges karbantartásokat elvégezni. A korábban megszokottnál már kisebb elhasználtsági foknál is rászánhatja magát a részegységek cseréjére. Ez pedig az egyik leghatékonyabb módja a nem tervezett, gyakran drága műszaki mentési költséggel együttjáró leállások megelőzésének. A hiba nem terjed tovább, nem kell számolni a légfékrendszer további elemeinek következményszerű meghibásodásával. Nem utolsósorban a közlekedésbiztonságért is sokat tett vele.

Haszongépjármű-fékrendszerek alkatrészei – LegfekCentrum.hu!
Ajánlatkérése van? Kérdezze munkatársainkat, rövid időn belül válaszolunk!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *