Egymással szembe ment két vonat. Alig 40 méteren múlott a vonatbaleset

A Máv Zrt. vasútbiztonsági vezetője szerint nagy valószínűséggel emberi hiba okozta a Dunakeszinél történteket. Szombaton két vonat ugyanazon a vágányon egymással szemben haladt, és alig 40 méterre állt meg egymástól.

Egymással szembe ment két vonat majdnem vonatbaleset lett belőle.
Alig 40 méteren múlott a vonatbaleset.

Kertész Ottó a Kossuth rádió 180 perc című hétfő reggeli műsorában elmondta: a veszélyhelyzetet az okozta, hogy a megálljt parancsoló jelzőt nem vette figyelembe a Vác felől érkező vonat mozdonyvezetője, és így a 8. vágányon, Budapest felől érkező személyvonattal szembehaladt, mivel annak a vonatnak állították be a váltókat.

Majdnem vonatbalesetet okozott az emberi hiba

Azzal kapcsolatban, hogy a Budapest felől érkező személyvonatot nem az eredetileg tervezett 3-4. vágányra fogadta Dunakeszi, hanem a 8. vágányra, azt közölte: ebben az esetben az állomás forgalmi szolgálattevője hibázott.
A esetről a héten hallgatják meg a mozdonyvezetőt és a forgalmi szolgálattevőt – mondta Kertész Ottó.

Vonatbaleset esetén is magasabb kártérítést kaphat! Kárrendezési iroda több mint 20 év szakmai tapastalattal.    A Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője, Bajkó Erika vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy megfelelően működött a vasúti biztosítóberendezés és az úgynevezett vonatbefolyásoló rendszer szombaton Dunakeszinél, így nem következett be a vonatbaleset.
„Az eddigi információk szerint Dunakeszi állomás, eddig tisztázatlan okból, az eredetileg tervezett 3-4. vágány helyett a 8. vágányra fogadta a Budapest felől érkező személyszállító motorvonatot, amely a biztosítóberendezés korábban már ismert hibája miatt óránkénti 15 kilométeres sebességnél kisebb sebességgel haladt be az állomásra” – közölte akkor.
Hozzátette: a másik, Vác felől érkező vonatnak a bejárati jelzőnél kellett volna várakoznia, amíg a motorvonat elhagyja az állomást. A vonat azonban túlment a számára tilos jelzést mutató vörös jelzőn, „felvágta”, vagyis átállította az első váltót, majd kitérő állású váltón haladt keresztül, és így ugyancsak a 8. vágányra terelődött. „A vonatbefolyásoló berendezés – észlelve, hogy a vonat meghaladta a vörös jelzést – megkezdte a vonat vészfékezését és megelőzte a vonatbalesetet. Eközben a motorvonat vezetője is észlelte a szembejövő vonatot, és -elkerülve a balesetet-  ő is megállította a saját vonatát, így a két vonat egymástól 38,2 méterre állt meg” – mondta vasárnap Bajkó Erika. Személyi sérülés nem történt. forrás: MTI

Mielőtt a biztosítójához menne, nézzen be hozzánk!

Szolgáltatásaink:Személyi sérülés, autóbaleset, baleseti kártérítés. Kárügyintézés gyorsan, rugalmasan sikerdíjas biztosítási szakjogász és ügyvéd közreműködésével!

  • Nemzetközi és belföldi kárigények szakszerű összeállítása
  • Kárrendezés gyorsítása
  • Élet és baleseti járadékok megállapítása
  • Sérelemdíj érvényesítése
  • Személyi sérüléssel kapcsolatos kártérítések
  • Gépjárműkárok érvényesítése
  • Igazságügyi műszaki kárszakértői tevékenység
  • Jogi képviselet

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *