Autólopási statisztika Budapest, 2017 – hol tűnik el a legtöbb kocsi?

Aki autóvásárlás, költözés vagy munkahelyváltás előtt áll, gyomorgörccsel böngészi a statisztikákat: vajon az új jármű biztonságban lesz az új környéken? Mely márkák, melyik városrészek voltak a legkedveltebbek a tolvajok körében az elmúlt évben? Mai cikkünkben összefoglaltuk neked az autólopási statisztikákat és segítünk, hogyan ne legyél statisztikai adat!

A lopás minden autós rémálma, főleg, ha részletre vetted a kocsidat. Sokan még azután is hosszú évekig fizetik a kocsijuk törlesztőjét, hogy annak nyoma veszett. Senki sem szeretne autót “lízingelni” egy tolvajnak, és a már kifizetett autót sem szívesen adjuk át ingyen senkinek. Érdemes tehát mindent megtenni azért, hogy az autód a legnagyobb mértékben lopásbiztos legyen, hogy a te kocsid ne legyen statisztikai adat!

Milyen autómárkát szeretnek a tolvajok és miért?

Az autólopásoknál Budapesten már nem az autózár nyitás a vezető autólopási módszer. Gyakoriak az u.n. kódlopások.
Az autólopásoknál Budapesten már nem az autózár nyitás a vezető autólopási módszer.


Autólopási statisztika
az autovadasz.eu adatai alapján:

  1. Ford
  2. Volkswagen
  3. BMW
  4. Renault
  5. Toyota
  6. Audi
  7. Opel
  8. Skoda
  9. Honda
  10. Seat

 

Azt gondolnánk az autó tolvajok ízlése “kifinomult” és bizony jól megválogatják, hogy milyen autókra teszik rá a kezüket. Valójában nem feltétlenül a luxusra utaznak, sokkal inkább a könnyen megszerezhető prédákra, vagyis a minőségi középkategóriás autókra.

Ez érthető is, hiszen egy prémium kategóriás autó már olyan biztonsági rendszerrel van ellátva, ami kockázatos a tolvaj számára, míg egy középkategóriás gépjármű az elérhető kategóriába tartozik, ráadásul nagyobb is rá az igény a feketepiacon. 2017-ben például különösen kapósak voltak a 3-as BMW-k, vagy az azokban rejlő alkatrészek. Ez többek közt azzal is magyarázható, hogy rendkívül sok van belőlük az utakon, így egészben és bontottan is könnyű megválni tőle.

Ha azonban a márkákat összességükben nézzük, akkor a 3-as széria közkedveltsége is csak a 3. helyet jelenti. Az első helyen az elérhető kényelmet biztosító Ford áll, amit szorosan mögötte a Volkswagen követ. A toplista utolsó helyein az olasz Fiat és a japán luxusautókat gyártó Lexus áll. Az utóbbi anyavállalata, a Toyota autói azonban jóval kapósabbak a tolvajok körében.
Az év egyik nagy meglepetését a Suzuki hozta, ugyanis a 2016-os évben még a hatodik, míg tavaly már csak a 11. helyet foglalta el a lopási listán. A javulás minden bizonnyal az autósok prevenciós törekvéseivel magyarázható.

A belvárosi kerületek a legbiztonságosabbak!

Talán meglepően hangzik, de a belvárosi kerületek a legbiztonságosabbak. Hogy miért? Mivel rendkívül sok ember fordul meg ezeken a helyeken, így bűnmegelőzés céljából jóval több járőrautóba futhatsz, a térfigyelő kamerákról nem is beszélve. Ez alapján tehát a bűnözés Mekkájának számító 8. kerület is egészen biztonságosnak mondható, legalábbis az autólopások terén. Kevéssé igaz ez az első helyen végzett 11. kerületről, valamint a sorban második, 2. kerületről. Ezután a 2016-os év győztese következik, vagyis Zugló, amit szorosan követ a 12. kerület a statisztikában.

Hogyan loptak autót 2017-ben?

Mivel egyre több a kulcs nélkül nyitható, és indítható autó, ezért a tolvajok is ezekre “szakosodtak”. 2017-ben a leggyakoribb autólopási módszer a jelerősítővel történő kocsilopás volt. A módszer lényege, hogy a kulcs által sugárzott jeleket egy eszközzel a tolvaj eltulajdonítja, „lemásolja”, és felerősíti azt az autó felé, ami így már önmagától kinyílik.

Mit érdemes tenned, hogy ne legyél autólopási statisztikai adat?

A legtöbben az autólopási statisztikák vészjósló jeleire ügyet sem vetnek, pedig érdemes megtenni egy-egy óvintézkedést, hiszen az ördög soha nem alszik. Különösen igaz, ha te a veszélyesnek mondható kerületek valamelyikében laksz, vagy a tolvajok által kedvelt márkájú autód van.

Azt már sokszor megírtuk, hogy ne hagyd nyitva az autót és ne hagyj benne semmi értéket, ami vonzó lehet. Az sem árt, ha van valamilyen látszó védelem (pl. kormányzár), így a tolvajok már ránézésre tudják, hogy nem érdemes a kocsiddal pepecselni, és ha emellé még egy elektronikus védelmet (pl. megszakítod az üzemanyagpumpát) is beszerelsz, az a legtutibb!

A távirányítóval érdemes csak közelről nyitni-zárni az autót, valamint a kulcsot mindig biztonságos helyre tenni, távolabb az autótól, vagy egy jelvédő tasakba helyezni. Ha elveszíted a kulcsot, akkor ne felejtsd el letiltatni a régit, amikor autókulcsot másoltatsz!

Ha bármilyen problémát észlelsz a rendszerben, például nem nyílik az autód, nem reagál a jelre, akkor rögtön hívj minket, mi pedig hamar utánajárunk a gondnak és megszüntetjük azt, hogy a tolvajoknak egy percig se legyen esélyük eltulajdonítani az autód!

A legális autónyitó módszerek

Az autónyitó szakembereknek rendelkeznek speciális célszerszámokkal, melyekkel lemerült akkumulátor, vagy nem működő távirányító esetén is szakszerűen és roncsolásmentesen ki tudják nyitni az autót!

Az egyik leggyakoribb módszer, amikor egy levegős párnával elfeszítik az ajtót, így egy speciális dróttal már be lehet nyúlni, és meghúzni a kilincset…

Ha csak bezártad a kulcsodat, akkor a záron keresztül, az erre kifejlesztett eszközzel percek alatt nyitható a zárad, mintha a saját kulcsoddal tetted volna ezt!

Legális és biztonságos autózár nyitás Budapesten és környékén! Gyors kiszállás, megfizethető árak, roncsolásmentes autónyitás!

 

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *