Nyaralás külföldön. Pihenés vagy rémálom?

Hurrá nyaralunk! Itt a nyár és útnak indul a „fél világ”. Megmutatjuk mit tegyen, hogy a külföldi nyaralás ne legyen egy rémálom?

A nagy számok törvényének megfelelően akarva akaratlanul bekövetkeznek a balesetek, „nem várt események”. Az alábbiakban hasznos  információkat olvashat, ha már bekövetkezett egy „nem várt esemény”, hogyan birkózzon meg a feladattal és ne legyen rémálom a nyaralás… egyáltalán nem mindegy, hogy károsultként milyen gyorsan és milyen mértékű segítséget és kártérítést kap.

Ha külföldi nyaralás közben baleset éri…

Külföldön elszenvedett baleset során döbben rá az ember, hogy milyen kiszolgáltatott is valójában. Amennyiben beszéljük az adott ország (károkozó) nyelvét, az ország jogrendjével biztos, hogy nem vagyunk tisztában. Egy idegen országban, külföldön bekövetkezett közúti vagy „egyéb” baleset során összetört kocsink mellett károsultként állunk az út szélén… Amit nem ért, NE ÍRJON ALÁ! Egy nyelvi hiányosság miatt aláírt jegyzőkönyv meghiúsíthatja a kárkifizetést. Önnek jogában áll a helyszínre tolmácsot kérni, amennyiben ez hosszú időt venne igénybe, vagy Önt – a jegyzőkönyv aláírása nélkül – nem engedik tovább, magyarul írja rá a jegyzőkönyvre saját véleményét, álláspontját, hogy a károkozást nem, vagy csak részben ismeri el, és ezt megjegyzése alatt aláírásával is lássa el! A jegyzőkönyvről kérjen másolatot! A későbbi viták elkerülése érdekében sokat szokott segíteni, ha a helyszínről, a járművek helyzetéről készít néhány fotót, melyeken láthatóak a rendszámok is. – Amennyiben külföldi részese is van a balesetnek, a baleseti bejelentő bármely nyelven kitölthető, hiszen tartalmilag azonosak.

Cégünk a baleseti károk „útvesztőiben” 20 éve nyújt hatékony segítséget a károsultak részére. Specialitásunk a kül-és belföldi személyi sérülések, sérelemdíjak, gépjármű károk, vagyoni károk hatékony intézése.

Mi a teendő (gépjármű) káresemény esetén? 

Amennyiben a károkozóval nem tudnak megegyezni, vagy cserbenhagyták, vagy lopás-rongáláskár érte, minden esetben hívjon rendőrt, tegyen feljelentést, mert jegyzőkönyv hiányában nem fog kapni kártérítést.

Hazaérkezés után hogyan intézzem a kárbejelentést?

Nyaralás alatti vétlen külföldi balesetek kártérítését a külföldi károkozó biztosítójától követeljük. Kárrendezési irodánk segítségével magasabb összeget érhet el mint a pereskedéssel.A legegyszerűbb, ha felkeresi irodánkat és az Ön érdekeit képviselve az E.U. valamennyi tagállamának nyelvén gépjármű és személyi sérüléssel összefüggő kárigényét összeállítjuk, személyre szabottan segítünk meghatározni a sérelemdíj mértékét is.

Amennyiben a károkozó külföldi és a baleset külföldön történt, közvetlenül a károkozó biztosítójával szemben – a magyar biztosítókat és kárrendezési megbízottak kihagyásával- érvényesítjük az Ön kárigényét.

A külföldi baleset kárrendezése során milyen előnyöket nyújt irodánk Önnek?

 • Gyorsabb kárrendezési folyamat
 • Személyre szabott ügyintézés
 • Soron kívüli gépjármű szemle (ezt követően azonnal megkezdhető a javítás)
 • Többségében magasabb, – a külföldi jogrend szerint intézett – baleseti kártérítési összeg
 • Baleseti sérelemdíj igények összeállítása
 • Euróban kifizetett kártérítés

Nyaralás előtti fontosabb teendők:

 • Útlevél (vízum) / személyi igazolvány érvényes? (egyes országokban min. 6 hónap érvényesség az előírás)
 • Szállásfoglalás dokumentumai
 • Útvonalterv, térkép / GPS
 • Utasbiztosítás
  Sokan utaznak utasbiztosítás nélkül arra hivatkozva, hogy van európai egészségbiztosítási kártyájuk. Ez a kártya azonban nem mindenre nyújt fedezetet, ráadásul van olyan ország, ahol csak a költségek egy részét fedezi a kártya, vagy meg kell előlegezni a költségeket, amelyeket csak utólag térítenek meg. Egy baleset vagy betegség akár milliós nagyságrendű költségeket is jelenthet, ezért sem érdemes a biztosításon spórolni.
  Utasbiztosítás megkötése Minden kiutazó személy külön-külön írja fel a biztosítás kötvényszámát, a biztosító non-stop ügyfélszolgálatának és a magyar külképviselet telefonszámát. Ezt ne a bőröndbe tegye, hanem a pénztárcába, útlevélbe, ami mindig Önnél van!
 • Irodánk telefonszámait is célszerű felírni, készséggel segítünk!
 • Jármű műszaki állapotának és okmányainak ellenőrzése. (forgalmi, műszaki vizsga, kötelező tartozékok pl.: „sárga mellény, kötelező biztosítás igazolása (zöldkártya), casco és assistance biztosítás )
 • Rendszeresen szedett orvosságok, egyszerűbb sérülések / rosszullétek ellátására „elsősegély csomag”. (napégés, lázcsillapítás, sebtapasz, gyomorrontás, görcsoldó, fejfájás, stb…)
 • Mobiltelefonokon roaming engedélyezve van? Tarifa, feltöltés rendben?
 • Pénzváltás, bankkártyákat lehet használni a célországban? Napi / vásárlási limit?
 • Célországtól függő speciális feltételek?

Balesetmentes nyaralást kívánunk!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *