Ügyvéd, rendőr, orvos és ápolónő kezén „kattant a bilincs”.

Sokat beszéltünk az elmúlt időszakban a Bit. (Biztosítási törvény) 2016. január 1-én életbelépő módosításáról, ami 12 év után (ekkor volt az utolsó, a törvény átfogó módosítása) a várakozásokkal ellentétben, ismét szabályozatlanul hagyta a kárrendezést, azt a szolgáltatást, amit a befizetett biztosítási díjaink fejében elvárnánk a biztosítóktól.

Ügyvéd, rendőr, orvos és ápolónő kezén "kattant a bilincs"
Ügyvéd, rendőr, orvos és ápolónő kezén „kattant a bilincs”

Ennek köszönhető – többek közt – , hogy a kárrendezésben egyre gyakrabban tapasztalhatóak olyan jelenségek, mint a közelmúltban kipattant UNIQA biztosítót érintő alkatrész elszámolással kapcsolatos botrány, melyről a Totalcar autós hírportál is beszámolt, vagy a tegnapi és mai híradásokban hallható, a személyi sérültek adatainak megszerzésére irányuló jogosulatlan adatkezeléssel kapcsolatos büntetőjogi eljárás. (Forrás: MTI – alfahír)

A kárrendezési megbízás megszerzése érdekében, a balesetekben érintett rendőrségi és egészségügyi dolgozók megvesztegetésének gyanúja vetődött fel.

Jogi képviselet kártérítési ügyvéd, biztosítási szakjogász által - kárrendezési iroda

Ahelyett, hogy szabályozott keretek között, szigorú és ellenőrizhető szakmai feltételekhez kötnék a kárrendezésben közreműködők körét és szabályoznák a kárrendezés főbb szabályait, a jelenlegi – még érvényben lévő – szabályozást is meg akarják szüntetni.

Ha a szabályozás továbbra is „hézagos marad”, vagy tovább „lazul”, az a károsultak további, jelentős kiszolgáltatottságát fogja eredményezni.


A szerzőről:

Végh Győző

Végh Győző

Magánszemélyek és vállalkozások biztosítási igényeinek korrekt kiszolgálásával több évtizede foglalkozom. Az utóbbi években egyre többször tapasztaltam, hogy a biztosítók nem minden esetben fizetik ki az ügyfelek jogos kárigényét. Írásaink által is igyekszünk segítséget nyújtani a biztosítás és a kárrendezés útvesztőiben, ha bekövetkezik a káresemény, a károsult minél magasabb kártérítést kaphasson. Cikkeinket ügyvéd, biztosítási szakjogász, gépjármű műszaki igazságügyi szakértő kollégáim is ellenőrzik. Balesetmentes közlekedést, – ha bekövetkezik a baleset – magas kártérítést kívánok.

Szolgáltatásaink:

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *