Sérelemdíj

Fogalomtár

Sérelemdíj: a ma hatályos törvények szerint 2014-től a nem vagyoni kártérítést váltotta fel.

A sérelemdíj fogalma

A Polgári Törvénykönyv rendelkezik arról, hogy sérelemdíj kinek, milyen esetekben jár. Sérelemdíjat kártérítésként azoknak ítélhetnek meg, akiket személyiségi jogaikban megsértenek. Személyiségi jog lehet az is, ha valakinek rossz hírét költik, hamis híreket közölnek róla az újságban. Ekkor is járhat a sérelemdíj. De személyiségi jog a testi épséghez, egészséghez és az élethez való jog is, tehát nagyon is ide tartozik ez a fogalom.

Sérelemdíj a baleseti kártérítésben

Egy vétlen beleset után, a sérelemdíjat a kártérítési folyamatban a sérültnek kell igényelnie. A sérelemdíj mértéke rendkívül sok körülménytől függ, mely összegének meghatározását célszerű tapasztalt kártérítési szakértőre bízni.

A sérelemdíj igény összeállítását bízza kártérítési gyakorlattal rendelkező szakértő irodára!
A sérelemdíj igény összeállítása nagy tapasztalatot igényel. Bízza baleseti kártérítési szakértőre!

A nyugat-európai országokkal ellentétben a kártérítési perek során a sérelemdíj megállapításának bírói gyakorlata sem kedvez a károsultnak. így célszerű a baleseti kártérítési folyamat során biztosítóval peren kívül megegyezésre törekedni. A megegyezéses, másnéven gyorskárrendezést nem csak a gépjármű-kárrendezés során alkalmazzák a biztosítók. Azonban a megegyezéses kárrendezésnek  is jócskán vannak csapdái, ha a sérelemdíjra jogosult vétlen károsult kellően nem tájékozott, és nincs segítségére egy valóban független kártérítési szakértő. Az egyik legnagyobb csapda, hogy a biztosító gyorskárként hamar felajánl egy alacsony összeget, azonban ez a kártérítési összeg köszönőviszonyban sincs a reális és valós sérelemdíj összegével.

Használja ki baleseti kártérítésben jártas szakértők több évtizedes kárrendezési tapasztalatát!
Hogyan lehet elérni a sérelemdíj kifizetését a baleseti kárrendezési folyamat során? A kérdésre választ kap írásunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *