Traffipax „menetrend”, tervezett sebességmérések 2015. május

gyorshajtás VÉDA traffipax felvétel
Szupertraffipax munka közben

Talán nem meglepő, hogy olvasóink körében korábbi cikkeinkben bemutatott VÉDA traffipax rendszer keretében a közutakon csatarendbe állított „szuper” traffipaxok hírét nem fogadták kitörő lelkesedéssel a járművezetők.  Ellene és mellette is sokan érveltek, valahol a kettő között van az igazság. Sokba kerül? Igen. Van visszatartó ereje? Igen. Etikus, hogy esetenként „lesből vagy álcázva” traffiznak? Nem. Bosszantó, amikor „csak” elnézi az ember a sebességet és éppen túllépve a büntethetőség határértékét beleszalad egy bírságba? Nagyon! Sorolhatnánk a nyomdafestéket nem tűrő hozzászólásokat, azokat inkább kipontozzuk….

Végre itt a tavasz, itt a jó idő, ellenőrizze járműve műszaki állapotát! A közlekedőknek számolni kell azzal is, hogy a télen nem, vagy keveset közlekedő kevésbé rutinos, óvatos járművezetők is kimerészkednek a közutakra, mely további baleseti veszélyforrást jelenthet. Beköszöntött a kerékpáros és motoros szezon! Mivel télen igen ritkán találkozhattunk velük a közutakon, így a kétkerekű közlekedőktől „elszokhattak” az autósok. Figyeljünk Rájuk, hiszen mindenkit baleset nélkül épségben hazavárnak!

2015. május havi sebesség ellenőrzések, traffipaxok ütemezésének országos listája.


Nem fizet a biztosító? Káresemény érte? Mielőtt a biztosítójába menne, jöjjön be hozzánk! A legjobbat hozzuk ki a legrosszabból!


A nagy sikerre való tekintettel ismét közzétesszük az egyre népszerűbb Waze névre hallgató elsősorban autós közösségi navigáció mobiltelefon alkalmazást! Az ingyen letöltéssel elérhető navigációs alkalmazás segítségével elkerülheti az útlezárásokat, torlódásokat és előjelzi a fixen telepített és mobil traffipaxokat is. A rendszer lényege, hogy az autósok valós idejű közlekedési és traffipax információkat töltenek fel, így a Waze közösségi navigáció alkalmazás segítségével gyorsabban célba érhet, – szó szerint alternatív utakon kivezeti Önt a forgalmi dugókból (!) – jó eséllyel megúszhatja a bírságot is.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *