Tőkeemeléssel menekül meg az Astra biztosító

Tőkeemelésről döntöttek a román Astra Asigurari biztosítótársaság részvényesei

A román hatóságok kötelezték őket erre – adta hírül szerdán a román Mediafax hírügynökség.

A Romániában piacvezető Astra biztosító részvényesei azt követően döntöttek a 490 millió lejes tőkeemelésről, hogy a román pénzügyi felügyelet (ASF) februárban felügyeleti biztost rendelt ki a társaság élére. A román hatóságok ugyanis megállapították, hogy a több mint hárommillió ügyféllel rendelkező, Romániában piacvezető társaság nem lenne képes fedezni a tömeges kárigényeket egy rendkívüli esemény bekövetkezte esetén.

Tőkeemeléssel menekült meg az Astra biztosító
Tőkeemeléssel menekült meg az Astra biztosító

A részvényesek több lépésben hajtják végre a tőkeemelést, első részletben 70 millió lejjel növelik az alaptőkét. A tőkeemelést a KPMG Advisory felügyeleti biztos javasolta, és az ASF jóváhagyta. Jelenleg a társaság jegyzett tőkéje 192,7 millió lej.

A felügyeleti biztos közölte, hogy ez csak az első lépés a társaság megszilárdítása érdekében, és a terv sikeressége továbbra is attól függ, hogy a részvényesek támogatják-e a most elfogadott tőkeemelési tervet.

Külföldi baleset, autóbaleset és személyi sérüléses kárrendezési iroda

A román Astra biztosító

Két részvényes cégen keresztül Dan Adamescu román üzletember birtokában van. A román hatóságok megállapították, hogy az Astra biztosító mintegy 40 százalékkal alábecsülte a biztosítási kockázatokat, és erre alapozva a szükségesnél jóval alacsonyabb fedezettel működik.

forrás: portfolio.hu

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *