Magyarországi halálutak térképe

Halálutak, melyekre nem lehetünk büszkék.

6-os főút a Mecsekben, 4-es főút Hajdú-Bihar megyében, a 3-as főút Budapest előtt – jobb, ha messzire elkerüli ezeket a halálutaknak nevezett útszakaszokat, ha nem akar kórházban kikötni.

A hazai úthálózat kockázati térképe alapján itt a legveszélyesebb autózni. A Közlekedéstudományi Intézet készítette el az uniós SENSoR projekt keretében, a forgalmi adatok és a baleseti statisztikák figyelembevételével a felmérést. A hazai úthálózat kockázati térképe alapján itt a legveszélyesebb autózni. A Közlekedéstudományi Intézet készítette el az uniós SENSoR projekt keretében, a forgalmi adatok és a baleseti statisztikák figyelembevételével a felmérést. A gyorsforgalmi utakon a legalacsonyabb a baleseti kockázat, a főutakon viszont szinte mindegyiken vannak veszélyes szakaszok. A felmérés még nem ért véget, a következő kockázati térkép már a valós baleseti események alapján készül el, melyen 1-től 5-ig osztályozzák az utak kockázati besorolását. Mitől veszélyesebb egy útszakasz?

Az emberi tényező és az infrastruktúra egyaránt hozzájárulhat. Be nem látható, rosszul kialakított kereszteződésben az autóvezető könnyen elszámíthatja magát, és nem a megfelelő sebességet választja és könnyen bekövetkezhet a személyi sérülés – vélelmezte a balesetek bekövetkeztének lehetőségét Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő.

KP

Forras: Blikk

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *