Kiszolgáltatott kárrendezési helyzetben a biztosítókkal szemben!

Módosul a Biztosítási Törvény

Hozzáférhetővé vált a kormány új Biztosítási törvényjavaslata, amely továbbra sem tartalmazza, hogy a károsultakat bármilyen képviselet vagy védelem illetné meg.

Kiszolgáltatott kárrendezési helyzetben a biztosítókkal szemben
Az új Biztosítási Törvény tervezet a károsultak érdekeit nem védi.

A jogalkotók előtt itt lenne a tökéletes lehetőség arra, hogy a biztosítás leglényegesebb, a mai napig szabályozatlan elemét, a kártérítés kifizetését is szabályozzák, azonban ilyen rész nincs az új Biztosítási Törvényjavaslatban. A törvény csak a pénzügyi és egyéb szabályokra koncentrál, a szolgáltatás (kárrendezés) minőségére egyáltalán nem!

Mindenki, aki szenvedett már balesetet, tudja, hogy a biztosítók hogyan fizetnek, vagy épp nem fizetnek kártérítést. Ez nem maradhat így! El kell érni, hogy a biztosítók ne kényük-kedvük szerint fizessenek, hanem pontos és fair szabályok szerint rendezzék a károkat, melyek nem kényszerítik az embereket arra, hogy alacsony kártérítési összegből feketén, bontott alkatrészekből javíttassák az autóikat!

A biztosítók szerint a panaszügyek száma elenyésző, vagy nem számottevő. Nekünk – ezzel szemben – más véleményünk van, mert alig-alig találkozunk panaszmentes kárrendezéssel.

Kérünk benneteket, hogy akinek panasza van, vagy volt már gondja biztosítóval, szóljon hozzá a témához, tegye közzé a tapasztalatait és jelen információt Facebook posztként vagy e-mailben juttassa el autós és motoros társainak!

 

Kárrendezési információk                             Hozzászólások a fenti témához: Facebook

 

Cselekednünk kell, mert a károsultak védelmét szolgáló „utolsó bástyát” is elveszítheti a társadalom!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *