Kártérítés elmaradt haszon után

Fontos tudni, hogy ha egy vállalkozót más hibájából tehát vétlen baleset ér, akkor nem csak a kocsijában esett kár rendezését, de akár elmaradt haszon megtérítését is igényelheti a biztosítótól.

Egy bútorszállító jármű leborult rakománya az M5-ös autópályán (MTI fotó). A fuvarozónak az elmaradt haszon után is járhat kártérítés.
Egy bútorszállító jármű leborult rakománya az M5-ös autópályán (MTI fotó). A fuvarozónak az elmaradt haszon után is járhat kártérítés.

Mindenfajta kárrendezésnek az egyik nagyon fontos elve, hogy a kárt úgy kell megtéríteni, mintha semmilyen baj nem is következett volna be. Ha egy autó sérül meg a balesetben, akkor az érte kapott kártérítésnek elegendőnek kell lennie az autó megjavíttatására, vagy cseréjére. Személyi sérülés esetén a kártérítésnek fedeznie kell az orvosi költségeket és minden más, a sérülés kapcsán felmerült költséget is. Csak ekkor beszélhetünk teljes kártérítésről.

Azt nem nehéz belátni, hogy igen komoly kár keletkezik, ha egy árufuvarozó vagy személyszállító szenved közlekedési balesetet. A közvetlen anyagi kár azonnal látható: mennyibe kerül az autó javítása, mennyit emészt fel a mentés, a sérült kocsi vontatása, az áru átrakodása stb.

Van azonban még egy nagy tétel, amiről a biztosítók már ritkábban beszélnek: ez pedig az elmaradt haszon megtérítése.

Mi az elmaradt haszon?

A fuvarozónak az autója a munkaeszköze. Ha ez az autó nem használható, mert áll a szerelőműhelyben, akkor a fuvarozó nem tud dolgozni, nincs bevétele. És ha azért nem tud dolgozni, mert valaki kárt okozott neki, akkor elvárhatja azt is, hogy az illető az autóban okozott közvetlen károk mellett ezt a kiesést is térítse meg neki.

Az elmaradt haszon utáni kártérítés annak a vállalkozói bevételnek a megtérítését jelenti, melyet a fuvarozó a javítás, vagy a baleset miatti kényszerű állás idején ért volna el az autóval. Hogy ez pontosan mennyi lesz, az majd a kárrendezés során fog eldőlni. Ha sikerül egy kellően megalapozott, erős kárigényt beadni, akkor a biztosító kénytelen lesz tárgyalni, vagy a bíróság fogja megítélni az összeget.

Az elmaradt hasznot is kifizettetjük a biztosítóval kötelező biztosítás terhére

A biztosítók maguktól igen ritkán fizetnek elmaradt haszon utáni kártérítést. Miért is tennék? A kifizetendő kártérítés a biztosító számára költséget jelent. Igyekeznek alacsonyan tartani ezt az összeget. Amikor felbecsülik az autóban keletkezett kár mértékét és ajánlanak egy összeget, akkor bizony többnyire sokkal alacsonyabb összeget neveznek meg, mint amit mondjuk egy bíróság megítélne a károsult autósnak. Hogy akkor miért ilyen alacsony összeget neveznek meg? Mert megtehetik. Mert pontosan tudják, hogy az autósok döntő többsége azonnal elfogadja a biztosító első ajánlatát. Úgy gondolják, nincs más lehetőségük, s nem is tudják, hogy szakértőket is felkérhetnének igazuk bizonyítására.

Hogyan érhető el az elmaradt haszon utáni kártérítés is?

A kárrendezési folyamat egyik legfontosabb lépése, hogy a károsult ne kössön írásbeli egyezséget, ne fogadja el rögtön a biztosító első ajánlatát, vagy elutasítását. Keresse meg a kárrendezési irodát, ahol szakértőink – előzetesen – költség nélkül tájékoztatást adnak arról,  hogy miként lehet a megfelelő kárigényt érvényesíteni. A jól megalapozott kárigény alapján a biztosítónak kell az alacsonyabb összeg indokoltságát igazolnia, ha nem akarja elfogadni a fuvarozó – vagy a megbízottja – által megjelölt nagyságrendet.

A megfelelően összeállított kárigényben a fuvarozó fel tud tüntetni minden olyan tételt, mely valamennyi valós kárát tudja enyhíteni. Így tudja érvényesíteni az elmaradt haszon utáni kártérítési igényét is.

Szolgáltatásaink:logo-340x207

  • Személyi sérüléssel kapcsolatos kárigények intézése
  • Nemzetközi és belföldi baleseti kárigények összeállítása
  • Élet és baleseti járadékigények összeállítása
  • Sérelemdíj igények érvényesítése
  • Biztosítói kárrendezés gyorsítása
  • Gépjárműkárok rendezése
  • Igazságügyi műszaki kárszakértői tevékenység
  • Biztosítási szakjogász általi jogi képviselet
  • Európai baleseti bejelentő (kék-sárga) letöltése.
  • Személy és árufuvarozók biztosítási szerződéseinek felülvizsgálata a kárrendezési specialista szemszögéből

A szerzőről:

Végh Győző

Végh Győző

Magánszemélyek és vállalkozások biztosítási igényeinek korrekt kiszolgálásával több évtizede foglalkozom. Az utóbbi években egyre többször tapasztaltam, hogy a biztosítók nem minden esetben fizetik ki az ügyfelek jogos kárigényét. Írásaink által is igyekszünk segítséget nyújtani a biztosítás és a kárrendezés útvesztőiben, ha bekövetkezik a káresemény, a károsult minél magasabb kártérítést kaphasson. Cikkeinket ügyvéd, biztosítási szakjogász, gépjármű műszaki igazságügyi szakértő kollégáim is ellenőrzik. Balesetmentes közlekedést, – ha bekövetkezik a baleset – magas kártérítést kívánok.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *