Heti üzemanyagárak: a pénteki után újabb csökkentés jöhet, de csak a benzinnél

A Reuters adatközlése alapján a május 5 – május 9-i héten a benzin ára a mediterrán piacon heti átlagban 2,8%-kal csökkent, a gázolajnál 0,7%-os volt az áresés. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,8%-kal erősödött. A piaci árak és az árfolyam változását, valamint a pénteki, 9-i árcsökkentést figyelembe véve május 14-én, szerdán  a benzin ára 2-3 forinttal csökkenhet, a gázolajé várhatóan nem változik.

Kártérítési igények összeállítása! Mielőtt a biztosítójához menne, nézzen be hozzánk!
A legjobbat hozzuk ki Önnek a legrosszabból!

A hazai üzemanyagárak változását alapvetően két tényező alakítja: az üzemanyagok nemzetközi piaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának alakulása.
Heti üzemanyagárak: a pénteki után újabb csökkentés jöhet, de csak a benzinnél

A hazai üzemanyagárak változását alapvetően két tényező alakítja: az üzemanyagok nemzetközi piaci árváltozása és a forint-dollár árfolyamának alakulása. Az árdöntések azonban számos más, az olajvállalatok tényleges beszerzéseinek és működési költségeinek alakulásától függnek, A piaci változások regisztrálását több cég (pl. Bloomberg, Platts, Reuters) végzi, az árjegyzések között esetenként nagyobb eltérés is lehet. A GKI Energiakutató Kft. a Reuters árjegyzései alapján végzi el az árváltozás előrejelzéséhez tartozó számításokat.

A teljes cikket itt olvashatja: gkienergia.hu (az oldal megszűnt 2018.06.03)

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *