Alfa biztosító kárbejelentés

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 2023. augusztus 1-jétől Alfa Vienna Insurance Group Zrt. néven folytatja a tevékenységét. A névváltás az ügyfeleket nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs.

Baleset okozása esetén a kárt okozó autósnak meg kell neveznie azt a biztosítót, melynél a kötelező biztosítását kötötte.

  • Ha Önnek okoztak balesetet, a kárrendezés elindításához nem a saját kötelező biztosítójához kell fordulnia, hanem ahhoz, amelyikkel a károkozó autó üzemben tartója szerződött. Az Alfa biztosító kárbejelentés online is megindítható, de az aláírt baleseti és kárbejelentőket kinyomtatva is el kell juttatni az ügyfélszolgálati irodába. Megmutatjuk, mit kell tennie.
  • Ha Ön a baleset okozója, akkor a saját kgfb biztosítójához be kell jelenteni a károkozást. Ha az autóbalesetért Ön volt a felelős, saját gépjárművében keletkezett kárral a casco biztosítójához kell fordulnia. Kötelező biztosítás terhére kifizetendő baleseti kártérítési igényekkel mindig a balesetben vétkes fél kötelező biztosítójához kell fordulni. (Van pár kivétel, javasoljuk, hogy olvassa tovább… )

Mi történik, ha a károkozónak nincs kötelező biztosítása?

Ebben az esetben sem kell Önnek viselnie a más által okozott kárt. Ha van CASCO biztosítása, akkor a gyorsabb ügyintézés érdekében tegye meg annak terhére a kárbejelentést. Ha nem rendelkezik CASCO-val, akkor a kárt a MABISZ Elkülönített Szervezeti Egység (1381 Budapest 62., Pf. 1297 e-mail:kar@mabisz.hu ) címén kell bejelenteni. A törvények garantálják, hogy ilyen esetben egy központi alapból fogják rendezni az Ön kárát, melyet majd utólag igyekeznek behajtani a kárt okozó, biztosítás nélküli autóson.

Mi történik az Alfa kárbejelentés után?

A kárrendezés az Alfa biztosítónál online is elindítható, de a papírokat aláírva is el kell juttatni.
Az Alfa biztosítónál a kárbejelentés online is elindítható.

Az Alfa kárbejelentés után elindul a kárrendezés folyamata. Ezt online is elindíthatja egy erre szolgáló űrlapon, melyet ide kattintva is elérhet. (Mielőtt a linkre kattintana, javasoljuk, hogy olvassa tovább… )

Az online bejelentés mellett a biztosító igényt tart arra is, hogy egyes dokumentumokat kinyomtatva, aláírva papíron is juttasson el az irodába. Erre azért is szükség van, mert az online bejelentéshez nem kapcsolódik elektronikus aláírás, így nem tekinthető hiteles nyilatkozatnak. Az online bejelentés megindítja a munkát, gyorsíthatja a kárrendezés folyamatát, de szükség lehet a papír alapon is elküldött dokumentumokra.

Hogyan folytatódik a kárrendezés?

Ha a kárrendezéshez szemle is szükséges, akkor a kárszakértő a bejelentést követő 48 órán belül fel fogja venni Önnel a kapcsolatot az időpont egyeztetéséhez.

A biztosító ezt követően a figyelembe vett szempontok alapján kiszámítja a kár nagyságát, majd tesz egy ajánlatot Önnek a kártérítés mértékére. Önnek ekkor két lehetősége van:

  • elfogadja a biztosító ajánlatát, vagy ha nem elégedett az összeggel, akkor
  • elutasítja a biztosító ajánlatát és összeállítja saját kárigényét.

A kárigény összeállítása felkészült szakembert igénylő feladat. A baleset valamennyi apró körülményét mérlegelni kell. Továbbá az eredményes kárrendezés érdekében fontos ismerni

  • a biztosítási szerződések lehetőségeit (kizárások, feltételek, „apróbetűk”), azaz azt, hogy mire és mire nem terjed ki a biztosítás?
  • a kárszámítás módszereit, az azt befolyásoló tényezőket
  • a hazai és külföldi kárkifizetés gyakorlatát stb.

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy a kárigény benyújtásához feltétlenül kérje tapasztalt szakember segítségét! Egy megfelelően összeállított kárigény akár megtöbbszörözheti azt az összeget, melyet a biztosító felajánlj Önnek. A dokumentumok hibás összeállítása viszont azzal a veszéllyel járhat, hogy a biztosító kifizetés nélkül teljes egészében elutasítja a kárigényét. Ebben a korábbi cikkünkben felsoroltuk a 4 legfontosabb okot arra, hogy miért ne a biztosítónál indítsa el a baleseti kárrendezést.

Ha külföldön szenvedett balesetet, akkor azt javasoljuk, hogy mindenképpen még a biztosító felkeresése előtt vegye fel a kapcsolatot kárrendezési irodánkkal. Ez legyen az első lépése a kárrendezésben. Így tudjuk Önnek a leghatékonyabb ügyintézést biztosítani.

Ha belföldön szenvedett balesetet, kérje kárrendezési irodánk közreműködését. Javasoljuk, hogy véleményeztesse velünk a biztosító ajánlatát, mielőtt elfogadná az Alfa biztosító által ajánlott baleseti kártérítési összeget.

Hasonló cikkek