Személyi sérülés történt, a biztosító felajánlott kártérítése kevés.

A biztosítók gyakori törekvése, hogy személyi sérülés esetén is a károsult fogadja el a számára elsőként felajánlott kártérítési összeget. Ez többnyire jóval alacsonyabb összeg annál, mint amit tárgyalással, vagy akár bírósági úton a későbbiekben érvényesíteni lehet. A biztosítók számára a fizetendő kártérítés költség, igyekeznek hát ezt a költséget a lehető legalacsonyabbra leszorítani.

Ön személyi sérüléssel járó baleset esetén sem köteles elfogadni a biztosító által ajánlott alacsony összeget. Benyújthatja saját kárigényét, s ennek során már nem a biztosító mondja meg, hogy mennyit ajánl, hanem Ön fejti ki, hogy mennyire tart igényt. A biztosítónak ebben az esetben két választása van: vagy elfogadja az Ön által igényelt összeget, vagy (ez a gyakoribb) vitatják azt. Ebben az esetben viszont már a biztosítónak igazolnia is kell a saját állítását. Tényekkel kell alátámasztaniuk, hogy miért az alacsonyabb baleseti kártérítési összeget tartják elfogadhatónak, miért nem tartják megfelelőnek az Ön által megjelölt kártérítést.

Kárrendezési irodánk szakértő segítséget nyújt abban, hogy Ön balesettel összefüggő kárigényét megalapozottan, megfelelő dokumentumokkal alátámasztva nyújtsa be. Egy jól megalapozott és szakértő módon előkészített kárigény benyújtásával Ön lényegesen nagyobb összegű kártérítéshez juthat hozzá, mintha egyszerűen elfogadná a biztosító által felajánlott összegű egyezséget.

Segítünk hozzájutni az elérhető

legmagasabb baleseti kártérítés összegéhez!

Személyi sérülés történt, a biztosító felajánlott kártérítése kevés.
4.9 (97.14%) 7 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

14 hozzászólás: “Személyi sérülés történt, a biztosító felajánlott kártérítése kevés.

 1. A közúti baleset miatt a biztosítótól kapott havi jövedelempótló kiegészítés rokkantsági ellátás öregségi nyugdíjra történő változással megszűnik-e? Az évekkel ezelőtt történt baleset miatt a munkaviszonyát elvesztette, azóta sem tud munkát vállalni az egészségi állapota miatt. Az öregségi nyugdíjba pedig a balesetig ledolgozott évek számítanak csak be, és a biztosítótól kapott összeg nem számít be a nyugdíj kiszámításába, így kevesebb lesz az öregségi nyugdíj a baleset miatt elvesztek évek és jövedelmek miatt. Tehát öregségi nyugdíj mellett továbbra is jár-e a jövedelempótló kiegészítés, vagy sem, ill. maradjon a rokkantsági ellátás az élete végéig?

  1. Üdvözlöm!
   Igen, megszűnik, legalábbis ebben a formájában. Lehetséges ugyanakkor az így keletkezett további kárt (nyugdíj alacsonyabb mértéke, stb.) érvényesíteni.

 2. Üdv.
  Utasként könnyű sérülést szenvedtem, elvitt a mentő, de szerencsére csak elég csúnya zúzódásokkal megúsztam. 2 hétig nem tudtam dolgozni mert nagyon nagy fájdalmaim voltak. Én a vétlen autóban ültem. Ilyen esetben lehet-e kártérítést kérni?
  Köszönöm

  1. Tisztelt Müllerné Sarlós Judit!
   Igen, a károkozó autó kötelező biztosítójától kérhet kártérítést.
   – vagyontárgyaiban ( ruházat, szemüveg, telefon, stb…) keletkezett károk
   – gyógykezelés, gyógyszerek, rehabilitáció ill. utazási ktsg-ek
   – keresetveszteség
   – sérelemdíj
   Kárigényét szakszerűen állítsa össze és adja be a biztosítónak.

 3. 1996-ban agyzúzódással járó balesetet szenvedtem egyezség alapján 700 ezer ft fizetett a biztosító 1998-ban, majd 2006-ban 13335ft járadék lett megállapítva. mit 2014-ben elvontak . a szakértők megállapították nem volt agyzúzódásom.
  egyezség alapján kifogást emelhetek-e.

  1. Tisztelt Kovács Úr!
   A leírtak alapján egyértelmű választ nem tudok adni.
   A járadék elvonása – ha időközben gyógyult lett – jogos lehet.
   Elképzelhető, hogy már el is évült az ügy, szóval kevés az infó…

  2. T. Biztosító Iroda!

   Egy súlyos közlekedési balesetet szenvedtem 2016. évben nem az én hibámból.Itthon nem volt épp munkahelyem külföldre készültem dolgozni, de már a baleset miatt nem tudott megvalósulni. Előtte itthon Magyarországon nem volt állásom csak külföldön, de nem bejelentett. Vendéglátós a szakképzettségem a kérdésem az lenne, hogy kérhetek e ebben az esetben a biztosítótól valami jövedelempótló járadékot, mert azóta sem skierült még elhelyezkednem a sok orvoshoz járkálás az egészségi állapotom, és a korom miatt sem (55) év. Előre is megköszönöm szíves tájékoztatását az ügyben.
   Üdvözlettel: M. Judit

   1. Üdvözlöm!
    Ha nem volt “látható jövedelme”, akkor nincs mit leigazolni, így jövedelempótló kárigénye nem lehet.
    Ha dokumentumokkal igazolni tudja hogy külföldön lett volna munkahelye, akkor lehetséges kártérítést kérni.

 4. A Biztosító ajánlatot tett amit megerősítés képpen elfogadtam Ügyvédemen keresztül mikor várható az utalás ez 8 napja történt!
  Köszönettel

 5. Édesanyám autóbalesetet szenvedett. A gépjármű totálkáros lett, a baleset következtében eltört a gerince. Az orvosi papírok alapján stabil törése van. Gerincrögzítőt kell hordania. Elvittem őt magánorvoshoz is a biztonság kedvéért, aki azt mondta, hogy több kisebb repedés is látható a gerincén, ill. zúzódások amik élete végéig fájdalmat okozhatnak neki. Maradandó egészségkárosodása lett…. Már nyugdíjas. Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen sérülésért mi az a reális összeg amit, ha a biztosító felajánl el lehet fogadni? Köszönöm válaszukat!

  1. Üdvözlöm!
   Az orvosi dokumentumok és a körülmények részletes ismerete nélkül összegszerűen nem tudok nyilatkozni.
   A kártérítési igény összeállítása sokrétű ismeretet igényel és valamennyi körülményt figyelembe kell venni. (sérülés súlyossága, gyógytartam, maradandó rokkantság lesz-e?, felmerülő többletköltségek, későbbi panaszok, ápolási igény, stb…)
   Az biztos, hogy a biztosító alacsony kártérítési összeget ígér, a károsult meg keveselli a felajánlott összeget, melyet szakmai érvekkel és tényekkel alátámasztva lehet megemelni.
   Ha u.n. “egyezséget köt” a biztosítóval, akkor az egyezségben rögzített összeget követelésének végleges kielégítéseként elfogadja, s további igényeiről lemond.

 6. Tisztelt Kárrendezési Iroda!
  Közúti balesetben fej- és mellkas zúzódásom, ill. nyaki gerinc rándulás és húzódás keletkezett. Az orvosi leletek szerint 8 napon belül gyógyuló, azonban a baleset után schanz gallért hordtam több hétig, majd gyógytornára és lézeres kezelésre kellett járnom (10-10 alkalom).
  Előzetes véleményüket szeretném kérni, nagyságrendileg milyen kárigényem lehet, ennek függvényében szeretném eldönteni, hogyan tovább, érdemes-e, stb.
  Előre is köszönöm válaszukat.
  Üdvözlettel,
  Brigitta

  1. Üdvözlöm!
   Az információ nagyon kevés így felelőtlenség lenne összegszerű javaslatot tennem.
   A magasabb kárigényt orvosi dokumentumokkal, kezelési lapokkal, tanúkkal, elmaradt jövedelem / haszon kimutatásával, indokolt többletkültségek igazolásával stb… lehet indokolni, bizonyítani…
   A sérelemdíj összege bizonyos szempontból egy alku folyamat…
   A személyi sérüléssel összefüggő kártérítési igény összeállításáról weboldalunkon is több írást olvashat, vagy keressen bennünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *