Személyi sérülés történt, a biztosító felajánlott kártérítése kevés.

A biztosítók gyakori törekvése, hogy személyi sérülés esetén is a károsult fogadja el a számára elsőként felajánlott kártérítési összeget. Ez többnyire jóval alacsonyabb összeg annál, mint amit tárgyalással, vagy akár bírósági úton a későbbiekben érvényesíteni lehet. A biztosítók számára a fizetendő kártérítés költség, igyekeznek hát ezt a költséget a lehető legalacsonyabbra leszorítani.

Ön személyi sérüléssel járó baleset esetén sem köteles elfogadni a biztosító által ajánlott alacsony összeget. Benyújthatja saját kárigényét, s ennek során már nem a biztosító mondja meg, hogy mennyit ajánl, hanem Ön fejti ki, hogy mennyire tart igényt. A biztosítónak ebben az esetben két választása van: vagy elfogadja az Ön által igényelt összeget, vagy (ez a gyakoribb) vitatják azt. Ebben az esetben viszont már a biztosítónak igazolnia is kell a saját állítását. Tényekkel kell alátámasztaniuk, hogy miért az alacsonyabb baleseti kártérítési összeget tartják elfogadhatónak, miért nem tartják megfelelőnek az Ön által megjelölt kártérítést.

Kárrendezési irodánk szakértő segítséget nyújt abban, hogy Ön balesettel összefüggő kárigényét megalapozottan, megfelelő dokumentumokkal alátámasztva nyújtsa be. Egy jól megalapozott és szakértő módon előkészített kárigény benyújtásával Ön lényegesen nagyobb összegű kártérítéshez juthat hozzá, mintha egyszerűen elfogadná a biztosító által felajánlott összegű egyezséget.

Segítünk hozzájutni az elérhető

legmagasabb baleseti kártérítés összegéhez!

Személyi sérülés történt, a biztosító felajánlott kártérítése kevés.
4.9 (97.14%) 7 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

4 hozzászólás: “Személyi sérülés történt, a biztosító felajánlott kártérítése kevés.

 1. Üdv.
  Utasként könnyű sérülést szenvedtem, elvitt a mentő, de szerencsére csak elég csúnya zúzódásokkal megúsztam. 2 hétig nem tudtam dolgozni mert nagyon nagy fájdalmaim voltak. Én a vétlen autóban ültem. Ilyen esetben lehet-e kártérítést kérni?
  Köszönöm

  1. Tisztelt Müllerné Sarlós Judit!
   Igen, a károkozó autó kötelező biztosítójától kérhet kártérítést.
   – vagyontárgyaiban ( ruházat, szemüveg, telefon, stb…) keletkezett károk
   – gyógykezelés, gyógyszerek, rehabilitáció ill. utazási ktsg-ek
   – keresetveszteség
   – sérelemdíj
   Kárigényét szakszerűen állítsa össze és adja be a biztosítónak.

 2. 1996-ban agyzúzódással járó balesetet szenvedtem egyezség alapján 700 ezer ft fizetett a biztosító 1998-ban, majd 2006-ban 13335ft járadék lett megállapítva. mit 2014-ben elvontak . a szakértők megállapították nem volt agyzúzódásom.
  egyezség alapján kifogást emelhetek-e.

  1. Tisztelt Kovács Úr!
   A leírtak alapján egyértelmű választ nem tudok adni.
   A járadék elvonása – ha időközben gyógyult lett – jogos lehet.
   Elképzelhető, hogy már el is évült az ügy, szóval kevés az infó…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *