MABISZ

FOGALOMTÁR

MABISZ – Magyar Biztosítók Szövetsége. 1990. november 14-én alakult országos szakmai érdekképviseleti szervezet. Az érdekvédelmi tevékenységen túl egyes szakmai feladatok ellátását koordinálja (oktatás, informatika, kármegelőzés).

A MABISZ kezeli a kötelező felelősségbiztosításhoz kapcsolódó kártalanítási számlát

Kártalanítási Számla olyan károkra nyújt fedezetet, ahol a károkozó gépjármű nem rendelkezik kötelező gépjármű felelősség-biztosítással, továbbá egyes esetekben, ha a kárt bizonyítottan gépjármű okozta, de a károkozó ismeretlen. A MABISZ működteti a nemzeti Zöld Kártya Büro-t, és a havonta megjelenő Biztosítás Szemle című szaklap kiadója.

MABISZ és a kárrendezési megbízottak

Ha külföldön éri vétlen autóbaleset a MABISZ megtudja mondani, hogy a külföldi károkozó biztosítójának ki a magyarországi kárrendezési megbízottja, akinél be tudja jelenteni a külföldön elszenvedett kárát. Azonban ezt nem javasoljuk, mert a kárrendezési megbízott NEM az Ön megbízásából jár el, és nem a károsult érdekeit képviseli.

Külföldi vétlen baleset esetén magasabb kártérítést kaphat!

Tipp: Amennyiben Önnek külföldön, külföldi okoz gépjárműkárt vagy személyi sérüléssel járó balesetet, kártérítési igényével forduljon közvetlenül a károkozó külföldi biztosítójához! A külföldi károkozó biztosítója magasabb baleseti kártérítést fizet, melyet EUR-ban is felvehet!

 

MABISZ
4.5 (90%) 8 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0