Lekérdezhetőek a kilométeróra-állások – Autoszkóp alkalmazás

Lekérdezhetők az autók hivatalos kilométeróra-állásai egy okostelefonos alkalmazás segítségével.
Lekérdezhetők az autók hivatalos kilométeróra-állásai egy okostelefonos alkalmazás segítségével.

A használt kocsik kereskedelmének kifehérítéséhez is hozzájárulhat az az új telefonos Autoszkóp névre keresztelt alkalmazás, mellyel le tudjuk kérdezni bármelyik autó kilométeróra-állását. A km lekérdezés alkalmazás ingyenes, az óraállás lekérdezésért az államnak kell pár száz forintos díjat fizetni.

A külföldről behozott használt autók nagyjából 98 százalékának vissza van tekerve az órája – állítják hozzáértő autószerelők. A magyar vevők számára a lélektani határ a 100 ezer kilométer, így még akkor is 98 ezerre tekerik vissza az órát, ha a kocsi ennek a többszörösét futotta.

Magyarországon 2013 óta kötelező az óraállások rögzítése műszaki vizsgán, illetve akkor, amikor az autó gazdát cserél. Műszakira két évente visszük az autót, tehát a központi adatbázisban minden itthon futó autóról van már legalább egy hiteles rögzített óraállás. Ezeket mostantól nagyon egyszerűen, már egy okostelefonos alkalmazás segítségével lekérdezhetjük.

Az Autoszkóp alkalmazással lekérdezhető adatok

A nemrég elkészült Autoszkóp nevű program meglepően okosra sikeredett. Nem csak a km óraállást kérdezhetjük le vele, de ellenőrizni lehet az autó több lényeges adatát is. Mindössze a rendszámot kell megadni ahhoz, hogy a járműadatok lekérdezésével a következő adatokhoz hozzájuthassunk:

 • gyártmány
 • típus
 • elsődleges szín
 • másodlagos szín
 • áll-e körözés alatt
 • forgalomban van-e
 • a korábbi műszaki vizsgák időpontja és az azokon rögzített
 • km óraállások.

A km adatok lekérdezése pénzbe kerül.

A gépjárműadatok lekérdezéséért eljárásonként kell fizetni. A díj autónként 275 forint, de legkevesebb 625 forintot von le a kártyánkról a program minden ügyintézés után (egy eljárás keretében több autó is lekérdezhető, de az elsőnél is leveszi a 625 forintos díjat).

A km lekérdezés elindításához a program először a rendszámot kéri el. A rendszám beírása után az ügyfélkapuhoz irányít. Mivel a szolgáltatás díjköteles, ezért muszáj magunkat hivatalosan azonosítanunk. Tehát ügyfélkapus regisztrációra szükség van, anélkül nem használható. Az ügyfélkapus adatok megadása után az OTP weboldalára kerülünk, itt kell megadni a kártyaadatokat a bankkártyás fizetéshez. A kártyás fizetés után pedig vissza a programhoz, s már adja is ki a kocsi adatait.

Az Autoszkóp alkalmazással le lehet kérdezni az Eurotax-értékbecslést is, szintén külön díjért. A gyors járműértékelés 1200 forintba kerül.

Autoszkóp alkalmazások letöltése mobiltelefonokra

A km lekérdezés applikáció mindkét fő telefonos rendszeren fut. Az Autoszkóp alkalmazást Androidra, és az Autoszkóp alkalmazást iPhone-ra az előző linkekről lehet letölteni. Fizetni a programért nem kell, csak az adatlekérések kerülnek pénzbe.

Kárrendezési iroda - magasabb kártérítést kaphat!

Lekérdezhetőek a kilométeróra-állások – Autoszkóp alkalmazás
4.8 (95.33%) 60 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook
Facebook
14Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 hozzászólás: “Lekérdezhetőek a kilométeróra-állások – Autoszkóp alkalmazás

  1. Ha nincs rendszám nem lehet lekérdezni.
   Ha volt előző rendszám, akkor érdemes arra lekérdezni.
   Ha külföldről behozott szgk, akkor más úton kell érdeklődni, szerviz, stb…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *