Lekérdezhetőek a kilométeróra-állások – Autoszkóp alkalmazás

Lekérdezhetők az autók hivatalos kilométeróra-állásai egy okostelefonos alkalmazás segítségével.
Lekérdezhetők az autók hivatalos kilométeróra-állásai egy okostelefonos alkalmazás segítségével.

A használt kocsik kereskedelmének kifehérítéséhez is hozzájárulhat az az új telefonos Autoszkóp névre keresztelt alkalmazás, mellyel le tudjuk kérdezni bármelyik autó kilométeróra-állását. A km lekérdezés alkalmazás ingyenes, az óraállás lekérdezésért az államnak kell pár száz forintos díjat fizetni.

A külföldről behozott használt autók nagyjából 98 százalékának vissza van tekerve az órája – állítják hozzáértő autószerelők. A magyar vevők számára a lélektani határ a 100 ezer kilométer, így még akkor is 98 ezerre tekerik vissza az órát, ha a kocsi ennek a többszörösét futotta.

Magyarországon 2013 óta kötelező az óraállások rögzítése műszaki vizsgán, illetve akkor, amikor az autó gazdát cserél. Műszakira két évente visszük az autót, tehát a központi adatbázisban minden itthon futó autóról van már legalább egy hiteles rögzített óraállás. Ezeket mostantól nagyon egyszerűen, már egy okostelefonos alkalmazás segítségével lekérdezhetjük.

Az Autoszkóp alkalmazással lekérdezhető adatok

A nemrég elkészült Autoszkóp nevű program meglepően okosra sikeredett. Nem csak a km óraállást kérdezhetjük le vele, de ellenőrizni lehet az autó több lényeges adatát is. Mindössze a rendszámot kell megadni ahhoz, hogy a járműadatok lekérdezésével a következő adatokhoz hozzájuthassunk:

 • gyártmány
 • típus
 • elsődleges szín
 • másodlagos szín
 • áll-e körözés alatt
 • forgalomban van-e
 • a korábbi műszaki vizsgák időpontja és az azokon rögzített
 • km óraállások.

A km adatok lekérdezése pénzbe kerül.

A gépjárműadatok lekérdezéséért eljárásonként kell fizetni. A díj autónként 275 forint, de legkevesebb 625 forintot von le a kártyánkról a program minden ügyintézés után (egy eljárás keretében több autó is lekérdezhető, de az elsőnél is leveszi a 625 forintos díjat).

A km lekérdezés elindításához a program először a rendszámot kéri el. A rendszám beírása után az ügyfélkapuhoz irányít. Mivel a szolgáltatás díjköteles, ezért muszáj magunkat hivatalosan azonosítanunk. Tehát ügyfélkapus regisztrációra szükség van, anélkül nem használható. Az ügyfélkapus adatok megadása után az OTP weboldalára kerülünk, itt kell megadni a kártyaadatokat a bankkártyás fizetéshez. A kártyás fizetés után pedig vissza a programhoz, s már adja is ki a kocsi adatait.

Az Autoszkóp alkalmazással le lehet kérdezni az Eurotax-értékbecslést is, szintén külön díjért. A gyors járműértékelés 1200 forintba kerül.

Autoszkóp alkalmazások letöltése mobiltelefonokra

A km lekérdezés applikáció mindkét fő telefonos rendszeren fut. Az Autoszkóp alkalmazást Androidra, és az Autoszkóp alkalmazást iPhone-ra az előző linkekről lehet letölteni. Fizetni a programért nem kell, csak az adatlekérések kerülnek pénzbe.

Kárrendezési iroda - magasabb kártérítést kaphat!

4 hozzászólás: “Lekérdezhetőek a kilométeróra-állások – Autoszkóp alkalmazás

  1. Ha nincs rendszám nem lehet lekérdezni.
   Ha volt előző rendszám, akkor érdemes arra lekérdezni.
   Ha külföldről behozott szgk, akkor más úton kell érdeklődni, szerviz, stb…

 1. A külföldről behozott és Magyarországon üzembe helyett autó előéletét hogyan tudom meg?
  Km óra állás és sérülés érdekelne!

  1. Egyes márkaszervizben lekérhető (ha ott szervizelt), és szakértői szemle tudja feltárni a korábbi sérüléseket.
   Teljes bizonyosság nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *