Gépjármű kárbejelentő letöltés

Gépjármű Kárbejelentő: az autókárok bejelentésére szolgáló Kárbejelentő nyomtatvány.

Gépjármű kárbejelentő Ezt a nyomtatványt a CASCO és a felelősségi (vétlenül elszenvedett, pl. KGFB) károk bejelentése esetén is ki kell töltenie. Mivel a Gépjármű Kárbejelentő a balesettel kapcsolatban lényegesen több információt tartalmaz a Baleseti bejelentőnél, kitöltésénél szintén fontos odafigyelni a tartalmára. Az egyszerűsített helyszínrajzon kívül szöveges leírást is tartalmaz, ami az  autóbaleset körülményeinek megítélésében a biztosítók oldaláról nagy jelentőséggel bír.

 A biztosítók összevetik az autóbalesetkor a felek által a helyszínen kitöltött Baleseti bejelentő, és a későbbiekben a kárbejelentéskor, kitöltött Gépjármű Kárbejelentő tartalmát. Ha a két nyomtatvány kitöltésében ellentmondást fedeznek fel az kármegosztáshoz, vagy a kárigény elutasításához is vezethet. Esetenként elegendő egy félreérthető szó vagy mondat ahhoz, hogy kellemetlen helyzetbe kerüljön a károsult és a biztosító elutasítsa a kárigényét.

Még a biztosítói kárbejelentés előtt célszerű – a károsult által egyértelműnek tartott esetekben is – kikérni gépjármű kárbejelentésben és a kártérítési igények összeállításában jártas független kárrendezési szakember tanácsát.

 

 

Gépjármű kárbejelentő letöltés
4.7 (94.74%) 19 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 hozzászólás: “Gépjármű kárbejelentő letöltés

  1. Gépkocsimmal való véletlen ütközéskor mindkét gépkocsiban kárt okoztam. Mi a teendő. Hogyan kell bejelentenem az okozott kárt a KGB Posta Biztosítónál és az Alianz Casco biztosítómnál?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *