Értékcsökkenés

FOGALOMTÁR

Értékcsökkenés: a vagyontárgyban keletkezett károk helyreállítása, kijavítása után visszamaradt, esztétikai, használati vagy forgalmi értékét csökkentő tényező (écs). A károkozó vagy biztosítója ezt a kártételt is köteles megtéríteni.

Gépjármű értékcsökkenés számítása

A gépjármű értékcsökkenés számítására nem létezik nyilvános és ingyenes program, (écs) kalkulátor. A értékcsökkenést nagyon sok paraméter befolyásolja, pl: a gépjármű kora, gyártmány, típus és a hengerűrtartalom, futott kilométer, korábbi sérülések voltak-e, stb… Ha már kihozta az autót a szalonból, onnantól nincs két egyforma jármű, és nincs két egyforma káresemény sem. Kérje igazságügyi gépjármű műszaki szakértőnk értékcsökkenés számítását!

Tipp: Felelősségbiztosítás terhére rendezett károknál a károsult részére a biztosítók automatikusan nem fizetik az értékcsökkenést! A károkozó kötelező biztosítójához benyújtott kártérítés összeállításakor azt külön kell igényelni. Az értékcsökkenés személygépjárműben keletkezett kár során igényelhető a jármű 5 éves koráig és járműtípustól függően 90.000 – 120.000 km futásteljesítményig. A pontos értékcsökkenés meghatározásához forduljon független műszaki gépjármű kárszakértőhöz!

Értékcsökkenés
4.8 (95.24%) 21 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook
Facebook
3Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin