Baleseti bejelentő kék-sárga letöltés

Letöltés után feltétlenül olvassa el a Baleseti Bejelentő kitöltésével kapcsolatos tanácsainkat, így a bejelenő lapot autóbaleset esetén egyszerűen és szakszerűen ki tudja tölteni.

Baleseti bejelentő kitöltése

FONTOS! Minden rovatot pontosan töltsön ki! Hogyan töltsük ki helyesen a baleseti bejelentőt? című írásunkban hasznos információkat olvashat róla.

Az Európai Unió tagállamainak baleset bejelentője, formátuma, kérdései és annak sorrendjei azonosak. Amennyiben a balesetnek külföldi állampolgár is részese volt és a kitöltés nyelvi nehézségekbe ütközne, bármely nyelvű kék-sárga Európai Baleseti Bejelentő nyomtatvány kitölthető. Azonos tartalommal akár mindkét nyelvű bejelentőt is kitölthetik.

Magyarországi baleset esetén idegen nyelvű Európai Baleseti Bejelentő nyomtatványt akkor célszerű kitölteni vagy akár “tolmácsként felhasználni”, ha a nyelvi nehézségek miatt a magyar bejelentőt valamely balesetet szenvedett fél nem tudja elolvasni, így valójában bizalmatlan hogy mit is írna alá. Amennyiben a baleseti bejelentőlap hátoldalán vagy tájékoztatóban az alábbi szöveg szerepel, nyugodtan kitölthető az idegen nyelvű nyomtatvány is:

“Ez a Baleseti bejelentő a CEA – Comité Européen des Assurances (Európai Biztosítók Bizottsága) – által készített mintának felel meg. Ha a balesetben érdekelt másik fél ugyanilyen, a CEA által engedélyezett, de idegen nyelvű nyomtatvánnyal rendelkezik, az ugyanúgy érvényes, annak minden pontja és szövege megegyezik a magyar változatéval. Ezért az is kitölthető és felhasználható.”

Baleseti bejelentő letöltés

Baleseti bejelentő (kék-sárga)A magyar nyelvű baleseti bejelentőt ide kattintva letöltheti, vagy személyesen a biztosítók ügyfélszolgálati irodáiban beszerezheti.

Kocsijában mindig tartson 2 db Európai Baleseti Bejelentő más néven kék-sárga nyomtatványt és az “Útmutató a Baleseti bejelentő kitöltéséhez” c. tájékoztatót is.

 

 

 

Baleseti bejelentő kék-sárga letöltés
4.8 (95.36%) 56 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook54Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *