Baleseti bejelentő kék-sárga letöltés

Letöltés után feltétlenül olvassa el a Baleseti Bejelentő kitöltésével kapcsolatos tanácsainkat, így a bejelenő lapot autóbaleset esetén egyszerűen és szakszerűen ki tudja tölteni.

Baleseti bejelentő kitöltése

FONTOS! Minden rovatot pontosan töltsön ki! Hogyan töltsük ki helyesen a baleseti bejelentőt? című írásunkban hasznos információkat olvashat róla.

Az Európai Unió tagállamainak baleset bejelentője, formátuma, kérdései és annak sorrendjei azonosak. Amennyiben a balesetnek külföldi állampolgár is részese volt és a kitöltés nyelvi nehézségekbe ütközne, bármely nyelvű kék-sárga Európai Baleseti Bejelentő nyomtatvány kitölthető. Azonos tartalommal akár mindkét nyelvű bejelentőt is kitölthetik.

Magyarországi baleset esetén idegen nyelvű Európai Baleseti Bejelentő nyomtatványt akkor célszerű kitölteni vagy akár “tolmácsként felhasználni”, ha a nyelvi nehézségek miatt a magyar bejelentőt valamely balesetet szenvedett fél nem tudja elolvasni, így valójában bizalmatlan hogy mit is írna alá. Amennyiben a baleseti bejelentőlap hátoldalán vagy tájékoztatóban az alábbi szöveg szerepel, nyugodtan kitölthető az idegen nyelvű nyomtatvány is:

“Ez a Baleseti bejelentő a CEA – Comité Européen des Assurances (Európai Biztosítók Bizottsága) – által készített mintának felel meg. Ha a balesetben érdekelt másik fél ugyanilyen, a CEA által engedélyezett, de idegen nyelvű nyomtatvánnyal rendelkezik, az ugyanúgy érvényes, annak minden pontja és szövege megegyezik a magyar változatéval. Ezért az is kitölthető és felhasználható.”

Baleseti bejelentő letöltés

Baleseti bejelentő (kék-sárga)A magyar nyelvű baleseti bejelentőt ide kattintva letöltheti, vagy személyesen a biztosítók ügyfélszolgálati irodáiban beszerezheti.

Kocsijában mindig tartson 2 db Európai Baleseti Bejelentő más néven kék-sárga nyomtatványt és az “Útmutató a Baleseti bejelentő kitöltéséhez” c. tájékoztatót is.

 

 

 

Baleseti bejelentő kék-sárga letöltés
4.8 (95.73%) 75 szavazat
Tetszett? Oszd meg másokkal!Share on Facebook
Facebook
62Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 hozzászólás: “Baleseti bejelentő kék-sárga letöltés

 1. T Szolgáltató azt adták hírül, hogy külföldi kár esetén ne a hazai biztosító útján lépjünk fel, akkor kihez forduljunk, ha a károkozó biztosítója egy kis francia lokális biztosító ?
  Köszönöm válaszukat
  tisztelettel
  dr. Havas Gábor nyugdíjas jogtanácsos

  1. Tisztelt dr. Havas Gábor!

   Vétlenül elszenvedett külföldi baleset esetén
   – bejelentheti kárát a külföldi forgalmi rendszámú károkozó autós magyarországi kárrendezési megbízottjához, ebben az esetben (hátrányosan) a magyar joggyakorlat szerint rendezik le a kárát,
   – Irodánkon keresztül kárigényét közvetlenül a károkozó gépjármű külföldi biztosítójának is bejelentheti.

   Az utóbbi két eljárás közti különbséget írásunkban elolvashatja.

   Igazságügyi műszaki szakértő kollégáink által szükség esetén biztosítjuk a gyors, többségében 24 órán belüli kárszemlét:
   A károkozó biztosítójával szemben érvényesítjük az elmaradt hasznot / jövedelmet / csere / bérkocsi igényt is, melyet a magyar biztosítók nem, vagy ritkán fizetnek ki.

   Megbízásunk esetén Ön megküldi részünkre a káresemény dokumentumait, a sérült jármű fotóit, az elmaradt haszon / jövedelem érvényesítése alapját képező dokumentumokat, stb…
   Amennyiben a magyar kárrendezési megbízott felé megtörténik a kárbejelentés, úgy már nincs lehetőség a külföldi biztosítónál való kárrendezésre!

   Sikerdíjas rendszerben dolgozunk, a kapcsolat oldalon tudja elérni irodánkat.
   Külföldi kárrendezés során a kártérítést euróban fizettetjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alulírott, az alábbi checkbox pipálásával tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatvédelmi szabályzatának feltételei szerint kezelheti.

Írd be a hiányzó számot! *